Wienerschnitzel

Dette er en skikkelig god gammeldags schlager fra åttitallet. Nå for tiden serveres den kanskje mest på veikroer og brune kafeer, men laget med kjerlighet er dette faktisk veldig godt.

Schnitzelene lages normalt av kalv eller svinekjøtt. Dette er i utgangspunkt nokså mørt uansett, men bankingen av kjøttet til flate, tynne fileter gjør det ekstra mørt. Paneringen gir kjøttet en fin sprø skorpe som danner en fin kontrast til det møre kjøttet.  Til å banke kjøttet ville det sikkert vært fint med en kjøtthammer, men det har ikke jeg. Så jeg la kjøttet mellom to plastfilmer og brukte et kjevle til å dunke løs på kjøttet. Det funket helt fint.

4 personer

600 gr. ytrefilet av svin i ca. 2 cm tykke skiver
Gladpack
2 sammenpiskede egg
3 ss hvetemel
2 st salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 dl griljermel, eller brødsmuler
margarin til å steke i

 

Legg ett kjøttstykke mellom to lag Gladpack og hamre løs på dem. Tilslutt skal den være ca. 1/2 cm tykke. Gjør det samme med alle kjøttstykkene. Ha mel, salt og pepper i en plastpose og rist litt så det er godt blandet. Ha eggene i en suppetallerken og pisk lett sammen. Hell griljermelet på en flat tallerken. Sett en stekpanne på ganske høy varme og smelt margaring. Ha i kjøttet i melposen og rist mer slik at kjøttet får mel på alle overflater. Ta ett og ett kjøttstykke ut av posen og rist av overflødig mel. Dypp kjøttet i eggene og deretter i griljermelet. Legg kjøttet med paneringen i pannen og stek til det er pent gyldent på begge sider (ca. 3 minutter på hver side).

Server med sitron, en frisk grønn salat, remulade og stekte poteter.

Tags:

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.