Vårlig panzanella med ugress

Vårlig panzanella

Det er så herlig om våren når planter begynner å komme opp av jorden. Jeg følger daglig med på hvordan det går med urtene i urtebedene mine og hvordan det går med stauder, busker og trær i hagen. Det er en stor glede å se hvordan de vokser til dag for dag. Ikke like stor glede er det imidlertid å se hvordan ugresset vokser enda fortere. Men i år har jeg bestemt meg for en ny strategi – nemlig: IF YOU CAN’T BEAT THEM – EAT THEM.  

I hagen vår er det nemlig rikelig med ugress, og særlig skvallerkål. Jeg kommer aldri til å greie å spise alt. Da må det bli hungersnød tror jeg. Men noe kan jeg vel ta unna, og det føles i hvert fall som en slags hevn å spise denne urten. At den inneholder masse C vitamin er også helt greit. I dag fikk den gi smak og fylde til en toskansk brødsalat, eller panzanella om du vil.

 

4 personer

1 dl god olivenolje
1/2 dl rødvinseddik
1/2 ts salt
nykvernet pepper
1 hvitløkfedd
6 skiver daggammel loff
4 tomater
1 slangeagurk
1 boks store hvite bønner
1 liten rødløk
2 never skvallerkål eller spinat

 

Bland sammen olivenolje, eddik, salt, pepper og finhakket hvitløk til en vinaigrette. Juster smaken med mer olje eller eddik om du vil ha den mer eller mindre sur. Skjær agurken og løken i litt grove biter.  Del tomatene i båter og ta ut frøene. Ha frøene i vinagretten. Skjær brødt i store terninger. Skyll bønnene godt. Ha alle grønnsakene og brødet i vinaigretten og bland godt. La det stå i minst 30 minutter på kjøkkenbenken slik at brødet får sugd til seg den gode dressingen. Skyll skvallerkålen og ha den i salaten rett før servering.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.