Urtebakt torsk med tomater

Etter en lang desember med mye god tradisjonsmat, er det deilig med friske smaker og lettere retter. Torsken har en fin og mild smak som kan kombineres med nesten hva det skal være. Her har jeg latt den få middelhavspreg med urter, tomater og parmesanost. 

Jeg har brukt frossen torskeloins til denne retten. Fordi jeg ofte synes disse filetene blir litt vasne når de tines, drysser jeg over rikelig med salt og lar dem ligge en stund. Da blir de litt fastere i fisken og får en passe saltsmak. Siden det er midt på vinteren brukte jeg en blanding av tørkede urter. Jeg brukte oregano, basilikum, estragon, timian og persille. Men nesten alle salgs urter går fint, så her er det bare å blande hva du måtte ha for hånden.

 

4 personer

800 gr torskeloin
6 middels store tomater
20 sorte oliven
2 ss salt
8 ts tørkede urter (gjerne en blanding av flere)
1/2 ts nymalt pepper
1 dl vann
30 gr revet parmesan
2 ss olivenolje

 

 

Skjær torsken i porsjonsstykker. Dryss over saltet og la stykkene ligge i ca. 15 minutter med saltet. I mens skjæres tomatene i skiver og legges i bunnen av en ildfast form. Skyll saltet av torsken og legg den oppå tomatskivene. Bland sammen urter og pepper og strø oppå torskestykkene. Legg oliven i formen og hell vannet ned mellom tomatene. Dryss på parmesanosten og ringle over oljen. Sett formen inn i ovnen på 170 grader og stek i ca. 20 minutter, eller til fisken flaker seg dersom du dytter på den med en gaffel.

Server med en grønn salat og kokte poteter.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.