Tomat og paprikasuppe med chorizo

 

Tomat-og-paprikasuppe-med-chorizo

Jeg leste for en stund tilbake at man burde spise en regnbue hver dag. Dette var en utdyping eller kanskje et alternativ til “5 om dagen”. Uansett synes jeg det er en utrolig poetisk måte å minne oss om at vi bør spise mye frukt og grønt og at det bør være variert. Og når man tenker på det er det kanskje ikke så vanskelig for disse jordens skatter finnes jo nesten i alle regnbuens farger. Vi har jo røde tomater, paprikaer, oransje gulrøtter, appelsiner og søtpoteter, gule paprikaer, voksbønner og aprikoser, grønne bønner, brokkoli og pærer, blå og lilla blåbær, aubergine og rødbeter, rødkål og oliven og hvit blomkål, neper og mye annet godt.  

Jeg fortsetter min lek med supper og farger. I forrige uke var det en hvit suppe og i dag er suppen rød, og rødfargen kommer fra tomater og paprika. Begge deler kan ha en litt skarp smak, men dersom de får ett litt langvarig opphold i ovnen først blir de søte som bare det. Det er utrolig hva litt tid og varme kan gjøre, uten annen innsats fra min side enn å sette på ovnen, og så vips så er de søte. (Kremt, det kan visst kanskje sies om meg også. Litt varme og humøret blir mye bedre.)
Dette er en skikkelig rustikk suppe som er enkel å lage selv om den tar litt tid. Trøsten er at dette er tid du kan bruke til andre ting, men altså ikke noe å slenge sammen på fem minutter rett etter jobb, hvis du ikke har jukset litt på forhånd vel å merke. Tomatene og paprikaen må bakes i ovnene i en time før de moses og kokes. I dag tidlig satte jeg grønnsakene inn i ovnen før jeg hoppet i dusjen og når jeg var ferdig med frokosten var de klare til å tas ut av ovnen. Etter jobb var det  bare å varme opp sammen med buljongen og så var det mat på bordet i løpet av 15-20 minutter.

4 personer

1,5 kg godt modne tomater
3 paprikaer
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
salt og pepper
1,5 l hønsebuljong
1 chorizopølse

 

Begynn med å vaske tomatene og paprikaen. Del tomatene i to og legg dem på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie. Skjær paprikaene i to på langs og ta ut kjernehuset. Legg paprikaene også på stekebrettet med skinnsiden opp. Drypp over olivenoljen og kvern over godt med pepper og dryss med litt salt. Sett hele stasen inn i ovnen på 200 grader og la det stå der i 1 time. Ta det ut av ovnen og dra skinnet av paprikaene. Hell så alt over i en gryte. Skrap godt slik at all saften også kommer med. Hell på hønsebuljong og mos med stavmixer. Det behøver ikke være helt finmost. Det er en smakssak hvor fin eller grov suppe du liker. La det koke i ca 15-20 minutter. I mens skjær chrizoen i tykke skiver og stek den i litt olje. Ha corizoen oppi eller server den ved siden av slik at alle kan ta så mye de ønsker. Pynt gjerne med litt grønne urter på toppen. Det er også godt med noe godt brød til. Vel bekomme.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.