Tomat og bønnesuppe

REKLAME – Tomatsuppe er en populær og rask middag som de fleste tyr til av og til. Problemet er bare at en vanlig tomatsuppe som oftest ikke metter så lenge. Etter et par timer er man sulten igjen. Denne tomatsuppen derimot inneholder masse bønner som gir langvarig metthetsfølelser. Men viktigst av alt – den smaker kjempegodt.

Jeg har fått anledning til å prøve noen produkter fra Barcho. De importerer kvalitetsprodukter, hovedsakelig fra Italia. Ett av produktene deres er økologisk passata. Passata er rå tomater som er presset og silt. Den har en nydelig intens tomatsmak og egner seg ypperlig til alle slags supper og sauser.

Denne suppen er super å lage på travle dager. Den kan også fint lages på forhånd og bare varmes opp når du trenger et varmt måltid.

 

4 personer

1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
4 blader salvie
1 flaske Seggiano Tomato passata (690 gr)
1/2 l hønsebuljong
500 gr hvite bønner
1 ss sherryeddik
nykvernet pepper og salt

 

Hakk løk og hvitløk. Varm opp oljen i en gryte og surr løk og hvitløk blankt i oljen sammen med salvien. Tilsett passataen og la det koke opp. Ha oppi bønnene og hønsebuljongen og la det koke i 15-20 minutter. Hell suppen over i en blender og kjør den helt fin og glatt. Ha tilbake i gryten og smak til med eddik, nykvernet pepper og evt. mer salt. Server rykende varm med godt brød til.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.