Thaibiff

Thaibiff

Liker du thaimat, som jeg gjør, og biff også? Da kan jeg varmt anbefale denne thailandske biffen. her er det nemlig dsaftig grillet biff med en deilig dressing med smak av Thailand. Oppskriften har jeg funnet i kokeboken som heter Thaimani. Den boken kan for øvrig varmt anbefales. Alt jeg har laget fra den smaker kjempegodt.

En av ingrediensene er ristede riskorn. Dette var helt nytt og ukjent for meg, men smakte aldeles nydelig. Når risen ble ristet fikk den en nøtteaktig smak. Dessuten gav den en fin liten krønsj-effekt til dressingen også.  

I thaimat pleier vanligvis  kjøttet å bli skåret opp før det blir tilberedt, men i denne retten skal biffen stekes i ett stykke og først skjæres i skiver før servering. Fordelen med å steke kjøttet som et helt stykke er jo at det blir deilig saftig bare man passer på temperaturen.

 

4 personer

600 gr entrecõte eller annet biffkjøtt i ett helt stykke

4 ts ukokt jasminris
2 ts hot chilipulver
1/2 chili finhakket
1 ss sukker
3 ss limesaft
2 ss fiskesaus
2 ss finhakket sjalottløk

koriander til servering

 

Rist risen i en tørr panne til den er blitt gyllen. Avkjøl og knus det meste av risen til pulver. Behold litt til å strø over ved servering. Bland chilipulver, sukker, limesaft, sjalottløk, rispulveret og fiskesaus. Sett til side. Grill biffen til den er slik du ønsker den. Enten kan du bruke steketermometer, eller du kan bruke tommerfingerregelen. La kjøttet hvile litt og skjær det deretter opp i skiver. Legg kjøttet på et serveringsfat. Hell dressingen over kjøttet og dryss over resten av den ristede risen. Server med kokt ris og grønnsaker ved siden av.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.