Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Forretter og småretter

Tapenade

24. oktober 2017
Tapenade

REKLAME – Tapenade er en sånn ting som mange kjøper på glass, men som er latterlig enkelt å lage selv. Det tar faktisk bare noen få minutter, og da har du en herlig tapenade som smaker sommer, sol og middelhav lang vei. Den er fin å bruke som dip til grønnsaker. Den kan smøres på brødskiva. Bruk den til å bake tapenadesnurrer. Ha litt i suppen din, eller bruk det oppå kokte egg, i en poetsalat. Som du forstår er det bare fantasien som setter grenser for hvordan tapenade kan brukes.

På denne tiden av året liker jeg å legge en solid topp på en liten ristet baguetteskive, helle opp et glass rødvin, lukke øynene og vips så er jeg ved Middelhavet en sommerdag.

Jeg er så heldig at jeg har fått lov til å teste ut noen av produktene til Barcho, som importerer mat fra Middelhavsområdet. Til denne tapenaden har jeg brukt en olivenolje som heter Ravida. Oljen er middels kraftig og egner seg godt til dette formålet.

Tapenade

Skriv ut

Ingredienser

  • 170 gr sorte oliven, uten sten
  • 3 ansjosfileter
  • 2 ss kapers
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 dl Ravida olivenolje
  • evt. litt sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en matmølle og kjør til en jevn masse.
  • Smak evt. til med litt sitonsaft om du ønsker en litt friskere variant.
  • Spe evt. med litt mer olivenolje om du ønsker en litt løsere tapenade.
middelhavsmatoliven
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Julia Child om fest og kaker
neste innlegg
Grovt surdeigsbrød med rug

Kanskje du vil se på disse også

Tzatziki

Fylte paprikaer

Gratinerte auberginer

Gresk salat

Fiskegryte fra Hvar

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Om meg

Om meg

Hei, og velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg heter Cecilie og er veldig glad i all slags mat, men særlig i italiensk, asiatisk og norsk mat. Det er derfor dette du vil finne mest av på bloggen min.

Kategorier

Stikkord

agurk and appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg fransk grill gulrot italiensk jul kylling laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza poteter restemat salat sitat sitron sjokolade sommermat spinat svin søndagsmiddag thai tomat tomater torsk tradisjonsmat urter vegetar

Siste innlegg

  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 17/2018
  • Dobbel chocolate chip cookies
  • Fetaostkrem – en krem mange muligheter
  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 16/2018
  • Fisketaco med lyr

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Trenger du litt salatinspo? Av og til kan man jo
  • I dag er det spagetti carbonara dagen Carbonara er ogs
  • P en regnfull og guffen dag som denne passer det
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Blogglistenhits

Følg meg på Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Tilbake til toppen