Tagliatelle med steinsopp

Tagliatelle-med-steinsopp

På sensommeren var vi i det tradisjonelle bursdagsselskapet til Julia. Det er alltid veldig hyggelige fester og helt klart et av sommerens høydepunkter. Da møtes både voksne og barn til en skikkelig, stor hagefest med god mat og drikke, musikk og sang. Og gjestene blir til langt på natt hvis ikke de overnatter da. Julia elsker god mat, og er nøye med at det er rikelig til alle, så her bugner det av mat. Oster og skinker kjøpt i Sydeuropa på ferie står og venter på gjestene når de kommer. Og når alle er på plass tennes grillen opp. Kjøttet får følge av forskjellige fargerike salater og pastaretter.  I år var en av pastarettene nettopp tagliatelle med steinsopp. Retten er like enkel som den er genial. Den smakte helt himmelsk av deilig sopp. Og fristet i hvert fall meg til å forsyne meg med litt mer enn jeg kanskje hadde tenkt til. 

Oppskriften nedenfor er et forsøk på å gjenskape retten. Jeg har brukt tørket steinsopp, først og fremst fordi jeg ikke hadde fersk, men også fordi bløtevannet er en viktig ingrediens i denne retten. Ja, ikke bare viktig, det er helt nødvendig for å lokke frem den deilige, fyldige sopparomaen.

Denne retten er kjapp å lage, men må forberedes litt. For soppen må ligge i bløt noen timer slik at den bli myk igjen. Dessuten er som sagt det vannet soppen har ligget i bløt i helt essensiell i denne retten. Dette vannet er fullt av sopparoma, og blir den nydeligste buljong når den kokes inn. Får du ikke tak i tørket steinsopp, kan selvsagt annen tørket sopp også brukes. Har du fersk steinsopp, kan denne stekes og has i sausen på slutten.

 

 

4 personer

80 gr. tørket steinsopp
kokende vann
 2 ss smør

tagliatelle til 4 personer
4 ss kremfløte
salt og pepper

 

Legg soppen i en bolle og hell over vann så det så vidt dekker soppen. La soppen trekke til seg vann i et par timer. Etterfyll litt vann dersom ikke alt er dekket. Sil vannet av soppen over i en gryte. Kok inn soppvannet til det har blitt en konsentrert buljong, kanskje et par dl.. Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Stek soppen i smøret til den er mør. Kok tagliatellen som anvist på pakken. Ha soppen i sausen. Hell kokevannet av pastaen og bland inn soppsausen. Server rykende varm og gjerne med et dryss av persille. Vel bekomme

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.