Svinespyd med mynte

av Cecilie
Svinespyd med mynte

Det begynner å bli ganske sommerlig ute, og det begynner å krible litt i familiens grillmuskler. Nær sagt alt kan jo legges på grillen, og vi har prøvd litt av hvert her i huset. Vi har prøvd kjøtt, fjærkre, fisk, skalldyr, pizza og grønnsaker. En gang prøvde sågar Husbond pannekaker, men fordi det blåste så mye at all røra ble blåst bort i det ene hjørne ble akkurat ikke det eksperimentet særlig vellykket selv om smaken var god. Jeg skal ikke påstå at vi har svart belte i grilling her, men som du forstår har vi prøvd litt av hvert.

Noen ganger har vi god tid og kan legge store stykker på grillen, mens andre ganger skal det gå fort og det som skal grilles må dermed være mindre. Pølser er for mange et opplagt valg, men det er mange andre alternativer også. Grillspyd er et av dem. Kjøttet kan skjæres i små terninger, eller i tynne skiver som tråkles på en pinne. Til det siste alternativet kan kjøttet bankes ekstra flatt med en kjøtthammer. Det gjør kjøttet litt mørere også, så det er bestemt ikke noen dårlig ide. Av terning eller skivealternativene, er skivealternativet det raskeste ettersom kjøttet som skal stekes er tynnest. Men, altså etter min mening er svinespyd med mynte et langt bedre alternativ enn ventepølsene.

Dersom det er tid kan kjøttet marineres på forhånd, men er det veldig dårlig tid, kan kjøttet pensles med marinaden under og etter stekingen. Det går også fint. Noen hevder sågar at det er bedre.

 

Svinespyd med mynte

Svinespyd med mynte

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

  • 600 gr ytrefilet av svin
  • 2 fedd hvitløk
  • bredbladet persille, blader fra 5 stilker
  • mynte, blader fra 3 stilker
  • nykvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • saften fra 1 lime

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i ca 1 cm tykke skiver og bank det flatt med en kjøtthammer eller en kasserolle til de har blitt halvparten så tykke.
  • Legg dem i en plastpose sammen med marinaden, eller gå rett på grillingen.
  • Legg små grillspyd i tre i vann.
  • Træ kjøttstykkene på grillspydene og legg dem på meget varm grill.
  • Grill et par minutter på hver side.
  • Dersom du ikke har tid til å marinere kjøttet, pensler du det med marinade mens det ligger på grillen og etterpå før det serveres.

Server med masse salat. Disse er også gode å ha i pitabrød sammen med grønnsaker, men da bør pinnen tas ut, eller grill uten pinne. Vel bekomme.

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.