Svinekoteletter med salvie og smør

Svinekoteletter-med-salvie-og-smør

En av de aller beste inspirasjonskildene for meg når det gjelder å lage mat er det å reise. Å besøke fremmede land og steder der mattradisjonene er noen andre enn hjemme, setter i gang fantasien. Der får jeg oppleve nye smakskombinasjoner, råvarer eller måter å tilberede maten på. I helgen har jeg og Husbond vært i Toscana. Det var en helg fylt med god mat og drikke ved siden av.  

Det italienske kjøkkenet er et av de store i verden, og maten er en viktig del av kulturen deres. Det merkes godt at italienerne bry seg om maten de spiser. Når den italienske storfamilien er på restaurant for å spise søndagsmiddag går diskusjonen høylytt over menyen og etterpå over maten de får servert. Alle, både store og små har en mening. Det er flott å observere synes jeg. Men det mest inspirerende for meg, er kjærligheten til råvarene de legger for dagen. Det gir seg så mange uttrykk. På markedene er alle grønnsaker og frukt vakkert stablet opp med omhu. Det er ingen som hiver epler i en binge der, nei. I fiskedisken ligger alle de forskjellige fiskene flott utstilt på is, og slik kunne jeg fortsatt om alt. I selve matlagingen synes jeg å kjenne igjen denne kjærligheten ved at alle råvarene får skinne. Ofte er maten nokså enkel med få ingredienser, men høy kvalitet og god tilberedning gjør at det smaker himmelsk allikevel. Og dagens oppskrift – svinekoteletter med salvie og smør er en slik enkel rett. Det er kun tre ingredienser og salt selvfølgelig salt og pepper.

I denne retten skal kotelettene bankes litt flate med en kjøtthammer. Denne bankingen har to funksjoner. Dels bryter bankingen ned fibrene i kjøttet slik at det blir litt mørere og så blir kjøttstykket litt tynnere slik at det er raskere å tilberede dem. Dersom du ikke har kjøtthammer, går det like greit å bruke noe annet tungt, for eksempel en liten jernstekepanne eller noe lignende. Bruk fantasien, så har du sikkert noe på kjøkkenet som kan brukes.

 

4 personer

4 tykke svinekoteletter
50 gr smør
6 store salvieblader, hakket
salt og pepper

 

 

Sett ovnen på 200 grader. Bank kotelettene litt flate med en kjøtthammer. Salte og pepre kjøttet godt på begge sider. Smelt smøret i en stekepanne og ha i salviebladene. La bladene surre et par minutter i smøret. Legg i kotelettene og brun dem pent på begge sider. Flytt kotelettene over i et ildfast fat og hell over smøret. Stek kotelettene ferdige i ovnen ca. 15 minutter. Server med stekeskyen til. Ha gjerne en blandet grønn salat ved siden av og kanskje litt tagliatelle med mer at stekeskyen som saus over. En liten bit av Italia – vel bekomme.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.