Stekt makrell med rømme

Noen kombinasjoner er bare klassiske, og de har blitt det fordi generasjon etter generasjon har spist det og likt smakene sammen. Makrell og rømme er en slik klassisk kombinasjon. Den syrlige rømmen er en fin kontrast til det fete fiskekjøttet. Blander man i tillegg litt sitron, salt, pepper og friske urter i rømmen er det en drømmekombinasjon på en varm sommerkveld. 

Dersom den serveres som på bildet er det også en superenkel forrett som tar veldig kort tid å lage. I påvente av det store grillværet har jeg stekt makrellfiletene i stekepannen inne, men det har definitivt ikke vondt av en tur på grillen i stedet for. Med et kaldt glass hvitvin til, skal man lete lenge etter mer sommermat, synes jeg.

 

4 personer

8 makrellfileter
3 ss hvetemel
2 ts salt
rikelig med friskkvernet pepper
olje til steking

1/2 beger rømme
saften fra 1/2 sitron
1/2 ts salt
pepper
finhakkede friske urter

småsalat eller urter til pynt på tallerkenen

 

 

Ha hvetemel, salt og pepper i en plastpose og slipp makrellfiletene oppi. Lukk posen og rist godt slik at filetene blir dekket av melblandingen. Rist av overflødig mel og legg filetene i en varm stekepanne. Stek i to omganger slik at pannen ikke blir for full. Stek filetene et par minutter på hver side. Anrett filetene på tallerkener og drypp rømme rundt. Pynt med salat og/eller urter og server. Vel bekomme.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.