Stekt laks med sitronsaus og tagliatelle

 

Laks dukker opp på menyen vår rett som det er. Dette er en nokså vårlig variant smakt til med deilig frisk sitron. Kunsten med denne retten er å finne akkurat riktig mengde siton i sausen. For lite gir en kjedelig saus og for mye gjør sausen rett og slett for sur.

 

4 personer

600-800 gr laksefilet
salt og sitronpepper

1 sitron
1 sjalottløk
2,5 dl hønsekraft
1 ts maizena
50 gr kaldt smør

Tagliatelle til 4 personer

 

Begynn med å koke opp vann til pastaen. Pensle laksen med sitronsaft og krydre med sitronpepper og salt. Stek laksen slik du liker den på middels varme i stekepannen. Jeg foretrekker at den ikke blir helt gjennomstekt, men fortsatt har en liten “rå” kjerne. Hold fisken varm mens du lager sausen. Riv det gule på sitronen på den fine siden av rivjernet. Press saften fra halve sitronen. Finhakk sjalottløken. Bruk litt av smøret til å blanke løken i en liten gryte. Hell oppi hønsekraften (eller bruk vann og buljongterning) og la det koke et par minutter. Rør maizenamelet ut i litt vann og hell i sausen. La det koke et par minutter.  Ha i sitronskallet og litt av sitronsaften. Smak på sausen. Den bør ikke være for syrlig, så tilsett litt og litt av gangen til du har fått den så syrlig som du synes smaker godt. Ta sausen av varmen og rett før servering piskes det kalde smøret inn i små porsjoner. Hell sausen over pastaen og server ved siden av den stekte fisken og gjerne med små grønne erter ved siden av.

 

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.