Stekt breiflabb med sopprisotto og asparges

Det pøste ned hele dagen, og jeg trengte noe som kunne få tankene mine over i litt mer positiv retning. God mat har jo alltid den effekten på meg, så det var fristende å finne på noe ekstra godt å spise slik at jeg kunne glemme det kjipe været for noen timer. I fiskedisken lå det lekre breiflabber så da var valget lett for meg, for det er den beste fisken jeg kan tenke meg. Og med en deilig høstaktig risotto var det nok til å få tankene over på et annet spor. 

Både Husbond og jeg er veldig glad i risotto, og siden det er en veldig fleksibel rett kan den tilpasses til det meste. En risotto som dufter deilig av skog er kanskje et litt overraskende valg til fisk, men jeg synes det funger veldig bra.

 

2 personer

350 gr breiflabb
2 fedd hvitløk
2 ss olje til steking
salt og pepper

1,5 dl arborioris
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olje til steking
1/2 dl hvitvin
25 gr tørket steinsopp
1/2 liter kokende vann
1/2 kyllingbuljongterning
25 gr. parmesan
1 ss smør

1 pk miniasparges

 

Begynn med å lage sopprisottoen. Når risottoen er halvferdig, er det på tide å begynne med fisken. Klapp den tørr og dryss med rikelig salt og pepper. Skjær hvitløken i skiver. Varm oljen i en stekepanne og ha i fisken og hvitløken. Stek fisken på middels varme på begge sider til den har en kjernetemperatur på ca. 60 grader. Ta av varmen og la den hvile. Varm litt olje i en stekpanne og stek aspargesen til den har blitt litt svart. Det tar kun et par minutter.  Anrett på tallerkner og nyt.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.