Spareribs

Spareribs

Jada, jeg vet det er lenge til sommeren, men av og til er det bare utrolig fristende å bringe litt sommer inn selv om snøen laver ned ute. Kanskje særlig da…

Disse spareribbene er utrolig gode. De er søte, litt hotte, litt røksmak, ganske klissete og har en løsne-fra-benet konsistens uten å være tørre i det hele tatt. Disse kan fort blir vanedannende både i og utenfor grillsesongen.  

Bare for å ha sagt det med en gang. Dette er ikke fast food – i hvert fall ikke når det kommer til tilberedelsen. Dette er et prosjekt som går over to dager. På dag 1 gnis ribbene inn med en tørrmarinade. På dag to, stekes ribbene i seks timer pluss 10 minutter. Dette gjør maten til typisk helge- eller feriemat. Men la meg si det med en gang, dette er mat det virkelig er verdt å vente på. Det er ikke mye jobb, men det tar altså mye tid.

 

 

4 personer

Tørrmarinade

4 ribber
1 dl brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss røkt paprikapulver
2 ts salt
2 ts hvitløkpulver
1/4 ts malt nellik
1/2 ts malt kanel
1 ts grovkvernet pepper
1 ts oregano

Saus

2 fedd hvitløk
1/2  liten gul løk
1/2 rød chili
2 ss rapsolje
1 dl ketchup
3 dl coca cola
1 ts hvitløkpulver
1 ts paprikapulver
3 ss brunt sukker
1 ss eplesidereddik
1 ss soyasaus
1/2 ts Worcestershire saus
Stekesjy fra ribbene

 

Begynn dagen før. Bland sammen alle de tørre ingrediensene til dry rubben. Gni den godt inn på begge sidene av ribbene. Pakk ribbene godt inn i aluminiumsfolie og legg i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag: Skru ovnen på 100 grader og legg inn pakkene med spareribbene. Stek i 4 timer. Skru varmen ned til 80 grader og stek i to timer til. Mens ribbene stekes i ovenen, lag sausen. Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres i oljen til løken  er myk, men ikke har tatt farge. Tilsett ketchupen og bland godt. Ha oppi colaen og resten av ingrediensene. La alt småkoke til sausen har tyknet veldig. Når ribbene er ferdig ta, dem ut av ovnen. Hell stekesjyen over i en bolle og bruk sjyen til å spe ut sausen. Legg ribbene med kjøttsiden opp på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie. Pensle med sausen og sett inn i varm ovn. Jeg satte på grill og varmluft, men satte brettet midt i ovnen. Stek i 10 minutter og pensle med sausen 2-3 ganger til i løpet av steketiden.

Server med kålsalat eller annet grilltilbehør. Vel bekomme.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.