Søtpotet og purresuppe

Når gradestokken kryper nedover mot 20 kalde grader, er noe av det beste jeg vet å kose meg med en tallerken rykende varm suppe. Her er oppskrift på en mettende og deilig suppe med masse gode smaker i. Som tilbehør til suppen foreslås det ristede gresskarfrø med ingefær. 

Oppskriften fant jeg på den danske bloggen My new roots. Det er en dame som heter Shara Britton som står bak bloggen. Hun er ernæringsfysiolog, og arbeider på NOMAs testkjøkken med grønnsaker. På bloggen hennes går det i vegetarretter med en tvist, her er det ikke mye selleribiff for å si det sånn. Bloggen er utrolig flott og kan absolutt anbefales, også for de som bare er interessert i å spise mer grønnsaker og har stivnet litt i brokkoli og gulrøtter som tilbehør til middagen.

Oppskriften er mer eller mindre den samme som på My new roots, men i den originale oppskriften sto det at man kan tilsette gurkemeie. Det hadde jeg ikke, men jeg tror suppen ville fått en enda flottere farge med gurkemeie i. Til gresskarkjernene skulle det egentlig være lønnesirup, men det har jeg heller ikke. Så da erstattet jeg den med flytende honning. Det fungerte helt fint.

 

4 personer

3 små purrer
1 ss smør
5 fedd hvitløk
1 kn kayennepepper
4 små søtpoteter
1,5 l grønnsaksbuljong
1,5 dl ferdig kokte hvite bønner
saften fra 1/2 sitron
1 ss olivenolje
evt. salt

1 dl gresskarfrø
1 ss malt ingefær
1/2 bs olivenolje
1/2 bs flytende honning

 

Skjær purren i skiver, og skyll godt i vann slik at all sand skylles av. Skrubb søtpotetene og del dem i terninger. Hell av vannet. Smelt smør i en stor kjele og ha i purren og kayennepepper. La det surre i ca. fem minutter til purren er myk. Tilsett finhakket hvitløk og fortsett å la det surre sammen. Ha i søtpotetterningene og la det surre ennå noen minutter. Hell på grønnsaksbuljongen og la det koke til søtpotetene er møre. Bruk en blender eller stavmikser til å kjøre suppen helt glatt. Smak til med sitronsaft og olivenolje og evt. mer salt.

Bland gresskarkjernene med ingefær, honning og olje og legg dem på et bakepapir. Stek i ovnen ved 150 grader i 10-15 minutter til kjernene har fått farge. Avkjøl og server til suppen. Sett olivenolje og sitronbåter på bodet slik at alle kan tilsette mer dersom de ønsker.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.