Skumstekt breiflabb med soyasmør

Dette er en av Husbonds favoritter, og derfor står den på menyen fra tid til annen. Det er ikke noe hokus pokus med denne retten, den består rett og slett av gode råvarer som står godt mot hverandre. Hverdagsmat er det imidlertid ikke, det sørger prisen på breiflabb for.

For ytterligere å øke festfaktoren bruker jeg mandelpoteter til potetsappen. Mandelpotetene koker veldig lett istykker, og det er ikke bra for sluttresultatet til potetstappen. Pass derfor godt på. Sprekker potetene blir de langt mer vassne enn om de kommer seg bokstavlig helskinnet gjennom kokeprosessen. 

 

 

2 personer

400 gr breiflabb
olje til steking
salt og pepper
2-3 kvister timian
50 gr smør

400 gr mandelpoteter
salt og pepper
melk/fløteblanding
25 gr smør

50 gr smør
2  ss soyasaus 1
fedd hvitløk 1
cm ingefær
1/4 chili

 

 

Begynn med å lage  soyasmøret. Kok mandelpotetene forsiktig med skall på. Ikke tilsett salt. Mens potetene koker stekes fisken. Ha rikelig salt og pepper på fisken. Ha litt olje og timianen i en stekepanne og legg breiflabben oppi. Stek kun på den ene siden. Når fisken er litt mer enn halvveis stekt (du ser hvor langt opp varmen har kommet i fisken) tilsettes smøret i pannen. Når smøret har smeltet og begynt å skumme øses det over fisken til den er blitt gjennomvarm. Ta fisken av varmen og gjør ferdig potetmosen. Skrell potetene og mos dem så grovt som du liker. Tilsett en blanding av melk og matfløte til potetmosen har fått rett konsistens. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

Tags:

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.