Skinkesurret breiflabb med eple og selleri

Skinkesurret-breiflabb-med-eple-og-selleri

På lørdag er det tid for kosemat, og denne lørdagen sto det breiflabb på menyen. Utenfor stuevinduet vårt står epletreet tungt av røde epler. Jeg fikk derfor lyst til å prøve en kombinasjon av de to – breiflabb og eple. Jeg forsøkte å google kombinasjonen men, fant stort sett at alle oppskrifter var med karri. Det hadde jeg ikke lyst på.  Husbond var først litt skeptisk til kombinasjonen, men varmet opp til ideen etter hvert, og ble en ivrig pådriver da jeg var i ferd med å gi opp prosjektet.

Til slutt måtte jeg bare innse at den store Google ikke var interessert i å hjelpe oss, så da gjensto det bare å stole på vår egen fantasi og intuisjon. En fersk sellerirot i kjøleskapet ble hentet frem og fikk også være med på laget. For at retten ikke skulle bli for søt, rullet jeg breiflabben inn i serranoskinke.  Det å surre fisk inn i salt skinke eller bacon er for øvrig et triks jeg bruker ganske ofte. Som for eksempel da jeg surret bacon rundt torsken og serverte den med tomater og bønner. Det gir en flott saltsmak til fisken som noen ganger kan være litt tam i smak.

 

4 personer

600-800 gr breiflabb
8 skiver serranoskinke
salt og pepper
olje til steking
2 fedd hvitløk

2 små epler
1/2 selleri
2 sjalottløk
smør til steking
2 ts rødvinseddik
salt og pepper

 

Sett ovnen på 200 grader. Del breiflabben i fire serveringsstykker og ha på nykvernet pepper. Vær forsiktig med saltet, for skinken inneholder også salt. Rull hvert fiskestykke inn i to skiver skinke. Varm oljen i en stekepanne og brun fiskestykkene sammen med hvitløksfeddene. Legg alt over i et ildfast fat og bak det i ovnen til fisken har en kjernetemperatur på knappe 60 grader. Mens fisken bakes i ovnen skjæres eplene, løken og sellerien i tynne skiver. Smelt smøret i en stekepanne og fres grønnsaksblandingen i smøret. Pass på at det ikke stekes for mye slik at eplene faller fra hverandre. Smak til med eddik, salt og pepper. Server gjerne med råstekte poteter og et dryss av finstrimlede selleriblader eller bladpersille. Kraften i det ildfaste fatet er ypperlig ble en deilig skysaus som jeg helte litt over fisken ved servering. Vel bekomme.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.