Sjokoladepikekyss

Pikekyss – søte, lette og nokså flyktige. De små pastellfagede bakverkene smaker sommer og sorgløs barndom. De smaker godt å bare spise, men er også gode til is, bær eller de spille selveste hovedrollen i en imponerende pavlova.

Hjemme hos oss har vi ofte overskudd av eggehviter fordi vi er veldig glad i hjemmelaget majones. En populær måte å få brukt opp eggehvitene er altså å lage pikekyss. Det er såre enkelt, men krever nokså mye tålmodighet – særlig dersom man er syv år og venter på å sette tennene i et helt sprøtt og nystekt  pikekyss.

ca. 15 store pikekyss

2 eggehviter
1 dl sukker
3 dråper 7% eddik
35 gr mørk kokesjokolade

 

Begynn med å smelte sjokoladen forsiktig over et vannbad. Pisk deretter eggehvitene med halvparten av sukkeret og eddikdråpene. Pisk i ca. 10 minutter sakte først og fortere etterhvert til blandingen har blitt stiv og du kan holde bollen opp ned uten at noe renner ut. Tilsett resten av sukkeret og pisk litt mer til røren har blitt blank og alt sukkeret har løst seg opp. Hell i den flytende sjokoladen og rør forsiktig. Jeg synes det blir fint med stiper i pikekyssene så jeg er ikke så opptatt av å blande helt, men det er en smakssak. Sett små topper med en teskje på en bakeplate med bakepapir på. Hvor store du vil ha dem er også en smakssak, sist jeg lagde dem var de ca. 6 cm i diameter. Sett oven på 95 grader og sett brettet inn. La pikekyssene tørke i ca. 1,5 timer. De er ferdige når de slipper bakepapiret og er helt lette.

De smaker nydelig med en gang, men kan også oppbevares i en lufttett boks nokså lenge (tror jeg, det er ikke så lett å oppbevare slike søtsaker særlig lenge her i huset).

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.