Sjokoladekake med appelsin

sjokoladkake-med-appelsin

Jeg vet ikke riktig hva det er, men jeg er utrolig svak for kombinasjonen mørk sjokolade og appelsin. Jeg fikk derfor lyst til å lage en kake der disse to ingrediensene får spille hovedrollene. Kaker med mye mørk sjokolade kan fort bli litt tunge, derfor liker jeg at appelsin balanserer kaken og gjør den friskere.

Til kakebunnen har jeg laget en saherbunn, men i stedet for å bruke aprikos valgte jeg altså å fylle den med deilig appelsinkrem. Resultatet ble en herlig mørk, saftig og samtidig frisk sjokoladekake.

 

 

Kakebunn
50 gr mørk kokesjokolade
1 dl rapsolje
200 gr sukker
6 egg
3 ss kakaopulver
2 ts bakepulver

4 ss appelsinmarmelade
saften fra 1 appelsin

Smørkrem
80 gr smør (romtemperert)
250 gr melis
skallet fra 1 økologisk appelsin
2 ss appelsinjuice
2 ss kremfløte
evt. et par dråper gul/orange konditorfarge

Glasur
200 gr mørk kokesjokolade
1,5 dl kremfløte
50 gr sukker

appelsinfileter fra 2 appelsiner

Forvarm ovnen til 180 grader. Finhakk sjokoladen og varm den forsiktig i en tykkbunnet gryte sammen med rapsoljen. Pisk sukker og egg til eggedosis. Ha litt av eggedosisen i sjokoladeoljen og bland godt. Hell sjokoladeoljen i eggedosisen og bland det sammen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren. Rør godt slik at alt blir blandet.  Legg et bakepapir i bunnen av en kakeform (24 cm i diameter) og hell kakedeigen i uten å smøre formen. Stek i midten av ovnen i 35-40 grader. Bunnen er ferdig når en pinne som stikkes inn i kaken kommer tørr ut igjen. La kaken avkjøle seg på rist.

Riv appelsinskallet på det fineste rivjernet og pass på å ikke få med det hvite. Pisk smør, appelsinskall og melis sammen til det har blitt en jevn masse med mixmaster eller kjøkkenmaskin på medium fart. Sett farten ned og hell i melk, appelsinjuice og evt. konditorfarge. Konditorfargen harsi får å få en mer gullaktig farge. Når det er godt blandet inn, settes farten opp til max og pisk i minst 5 minutter. Kremen skal bli luftig.

Skjær kaken i to og dynk begge deler med appelsinjuice. Smør appelsinmarmelade på undersiden av det øverste laget. Bre smørkremen utover det nederste laget, og legg det øverste laget oppå.

Kok opp fløte og sukker. Ha den finhakkede sjokoladen oppi fløten og rør til den er helt smeltet. Hell sjokoladeglasuren over kaken og bruk en slikkepott til å fordele glasuren utover kantene.

Fileter to appelsiner og pynt kaken med appelsinfileter.

 

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.