Pølsegryte med pasta

Det er bare å innse det, barn (og kanskje voksne også) er veldig glade i pølser. Jeg kan lage verdens mest raffinerte retter, men jubelen står høyest i huset når det er noe med pølser til middag. Faktisk tror jeg pølser kan slå det meste, sett med en åtteårings øyne.  Egentlig var planen å ha pølsegryte til middag i morgen, for da skulle Lillemor ha med to venninner hjem. Og selv om jeg ikke er for å lage “barnemat”, er det jo lov å være litt smart og se målgruppen an. Nå blir det ingen middagsbesøk i morgen allikevel fordi de små frøknene er invitert i bursdagsselskap i stedet. Men pølsene var jo handlet inn og derfor ble det pølsegryte med pasta i dag i stedet. 

Ofte når vi har pølser er det en fordi det er en lettvint løsning som går fort, og denne oppskriften er uhyre enkel, men smaker godt allikevel. Det er ikke mange ingredienser eller vanskelige fremgangsmåter, men nettopp derfor synes jeg det er viktig å velge gode råvarer. Jeg prøver å velge gode kjøttpølser med mye kjøtt i og den beste tomatpassataen (finmoste tomater) jeg kan få tak i.  Etter min mening gjør det hele forskjellen. Dersom du ikke får tak i passata, går det helt fint med grovhakked tomater også.

Når det gjelder unge damer er det heller ikke alltid så mye som skal til for å imponere og skape en interesse for middagen. I dag hadde jeg kjøpt en ny pastatype med korte pastarør i rødt, grønt og hvitt. Det var tydeligvis nok til at retten i tillegg til å score mange ekstrapoeng for pølser også fikk tommelen opp på grunn av nye farger på pastaen. Skjønn det den som kan – smaken er jo ikke akkurat voldsomt annerledes.

 

4 personer

1 liten løk
2 fedd hvitløk
olje til steking
1 flaske (700 gr) passata
1 ts honning
1/2 ts salt
nykvernet pepper
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
800 gr kjøttpølser
1 neve finhakket basilikum

pasta til 4 personer

 

Finhakk løk og hvitløk og fres det blankt i en kasserolle i oljen. Tilsett passataen, urtene og salt og pepper. La sausen koke mens du koker opp vann til pastaen. Skjær kjøttpølsene i småbiter. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Når det er fem minutter igjen av koketiden, tilsett pølsebitene og la dem bli gjennomvarme.

Server straks rykende varm med pastaen og gjerne en salat ved siden av.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.