Plommer posjert med timain og sitron

av Cecilie
plommer posjert med timian og sitron

Plommesesongen er vel strengt tatt over nå, men det er fortsatt mulig å få tak i utenlandske plommer i butikken. Jeg kjøpte noen store gule. Dessverre smakte de ikke så mye som jeg hadde håpet på, men etter en liten tur i sukkerlake smaksatt med timian og sitron ble de riktig så gode. Sammen med en mascarponekrem og grovt hakkede pistasjenøtter ble de enda bedre.

I sommer- og høstsesongen er vi bortskjemt med deilig frukt som er proppfull av gode smaker. På denne tiden av året, er det fortsatt mulig å få tak i det meste, men smaken er ikke alltid på topp. Da er det å posjere frukten i en eller annen lake en riktig god ide. Hva du ønsker å posjere i kan jo være så mangt, men med en sukkerlake som er smaksatt med sitrusfrukter, urter eller krydder kommer du langt. Et annet alternativ er å posjere i vin. Pærer posjert i rødvin, for eksempel, er en klassiker. Det går til og med an å posjere i smør.

plommer posjert med timian og sitron

Posjerte plommer med timain

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 4 store plommer, eller 8 små
  • 200 gr sukker
  • 2,5 dl vann
  • 5 kvister sitrontimian
  • skall av ½ sitron
  • 1 dl kremfløte
  • 1 pk mascarpone
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • Pistasjenøtter
  • Evt. timian til pynt

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og sukker sammen med timian og sitronskall. Kok i 10 min.
  • Vask plommene og del dem i to og ta ut steinen.
  • Hell plommene forsiktig oppi sukkerlaken og la det trekke ved svak varme i 10 minutter. Slå av varmen og la plommene avkjøle seg i sukkerlaken.
  • Pisk kremfløten halvstiv.
  • Tilsett mascarpone, sukker og sitronsaft og pisk til det blir en luftig krem.
  • Grovhakk pistasjenøttene.
  • Anrett plommene på en tallerken med litt av sirupen. Legg en klatt mascarponekrem på, og dryss over pistasjenøtter og evt. litt timianblader

Tips

Denne oppskriften kan brukes på andre steinfrukter også, som for eksempel nektariner eller ferskner.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.