Pasta med brokkoli og bacon

Pasta med brokkoli og bacon

Noen dager har man bare rett og slett ikke lyst eller tid til å stå lenge på kjøkkenet. I dag var en sånn dag i mitt tilfelle. Jeg har jobbet i hagen hele dagen og hadde i tillegg en ille hodepine. Da måtte det bli noe enkelt. Pasta er enkelt – og godt, og alltid tilstede i spiskammerset mitt. Et brokkolihode og en pakke bacon sammen med litt parmesan ble en skikkelig god middag. Som ikke tok særlig lang tid å få i stand, så denne kan jeg absolutt anbefale på travle dager. Sånn gjorde jeg det:  

 

4 personer

400 gr tørr pasta
1 brokkolihode
1 pakke bacon
olivenolje
parmesan revet fint
1 håndfull ristede pinjekjerner

 

Skjær baconet i tynne strimler og stek det til det blir sprøtt. Rist pinjekjerner i en annen stekepanne til de begynner å bli gyllene. Kok opp vann og skjær brokkolien i små buketter. Ha pastaen oppi kokevannet. Tilsett brokkolibukettene når det er to minutter igjen av koketiden. Ta av 1 dl av kokevannet og hell av resten. Riv parmesan over den varme pastaen, hell på kokevannet og rør godt til osten smelter. Ha oppi bacon og pinjekjerner og server straks med god olivenolje, ekstra parmesan og litt nykvernet pepper. En salat ved siden av er heller aldri feil.

 

Tags: , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.