Pannekaker med eple og kanel

I dag er det Kristi Himmelfart og dermed en av de mange fridagene i mai. Vi har ingen planer og ute er det overskyet. Det ligger med andre ord til rette for en langsom frokost. Det er mange ting som passer da. Det kan være en deilig frokostomelett, nybakte rundstykker med et bugnende påleggutvalg, yoghurt med krønsj eller amerikanske  pannekaker og i dag våknet jeg opp og kjente at det var pannekaker jeg hadde lyst på.

Av en eller annen grunn har jeg aldri helt fått dreisen på å steke vanlige pannekaker. Derfor går det mest i den amerikanske varianten med små pannekaker, nærmest pletter. Det er så mye enklere. I dag hadde jeg lyst til å prøve en litt annen variant enn den vanlige jeg pleier å lage, og byttet derfor ut kardemomme med kanel og tilsatte ett revet eple i røren. Eplesmaken ble ikke veldig fremtredende, men godt ble det og pannekakene forsvant som dugg for solen. I hvert fall mye raskere enn jeg klarte å steke. 

 

ca. 25 pannekaker

2,5 dl hvetemel
1 ss sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2,5 dl melk
2 egg
2 ss rapsolje
1 revet syrlig eple

 

Bland de tørre ingrediensene for seg og pisk sammen melk egg og rapsolje i en egne bolle bland sammen vått og tørt og rør godt til det ikke er flere klumper. Tilsett eplet og la røren svelle i ca. 30 minutter. Stek små pannekaker i en slipp-lett stekepanne, ca. 2 minutter på hver side på middels varme. Det er ikke nødvendig å bruke fett i pannen. Stable pannekakene og server med friske bær, syltetøy, honning, sirup eller bare med sukker. Velg det du har og liker. Vel bekomme og ha en deilig langsom morgen.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.