Pai med purre og sjampinjong

Pai-med-purre-og-sjampinjong

Så er det vegetardag igjen og i dag blir det en mettede pai med purre og sjampinjong. Skulle du være så heldig å ha tilgang til skogssopp, er det selvsagt bare å bytte ut den kjedelige butikksjampinjongen med hva du måtte ha. For at paien skal mette godt har jeg brukt cottage cheese i eggestanden for å tilføre litt mer protein. Det fungerte helt fint, og ga paien en litt syrlig smak. Liker du ikke cottage cheese, kan du bruke creme fraiche i stedet. Men det skal sies at jeg heller ikke liker å spise cottage cheese, men det er mer et spørsmål og konsistens enn smak. Når jeg kjørte den med stavmixer ble klumpene borte og da var det helt greit. Det synes i hvert fall jeg.  

Har du ikke tid til å lage paideig, kan du bruke butterdeig eller kjøpe ferdig paideig i stedet. Det går også fint.

 

1 pai

4 dl hvetemel
200 gr. smør
1/2 ts salt

2 store purrer
250 gr sjampinjonger
smør til steking
1 beger cottage cheese
2 dl melk
3 egg
litt muskatt
3 dl revet gulost
salt og pepper

 

Begynn med å lage deigen. Bland hvetemel og salt og smuldre kaldt smør inn i melet til alt ligner små gryn. Samle deigen til en klump og pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Mens deigen ligger i kjøleskapet forberedes resten. Skjær det hvite på purren i tynne ringer og sjampinjongen i skiver. Stek først purren til den blir myk og faller sammen, men ikke har tatt farge. Sett til side. Stek sjampinjongen til den slipper væsken og sett til side. Ta deigen ut av kjøleskapet og rull den ut og legg den i en paiform. Prikk deigen godt med en gaffel og stek i ca. 10 minutter på 200 grader. Kjør cottage cheese og melk til en jevn blanding med stavmixer. Bland inn eggene og muskatt og smak til med salt og pepper. Legg purre og sjampinjong i paiskallet og fordel det jevnt utover. Dryss over halvparten av osten. Hell oppi oste/melkeblandingen og dryss over resten av osten. Sett tilbake i ovnen og stek i 25-30 minuttter. Server varm eller lunken og gjerne med salat ved siden av. Vel bekomme.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.