Lettsaltet torsk med bacon og olivensmør

Torsken sies å være best i de kalde månedene, og stort kaldere enn vi har hatt det de siste dagene blir det ikke så ofte. Her er i hvert fall en oppskrift på torsk som passer godt til årstiden. I denne oppskriften har jeg lettsaltet torsken selv, men selvsagt kan man bruke ferdig lettsaltet torsk. Da skal den selvsagt ikke legges i saltlake før den bakes. Saltingen foregår ved å legge torskefileten i saltlake en kort stund. Denne prosessen får også torsken til å bli fastere i fisken og skikkelig delikat og hvit. 

For å gjøre det litt festligere på tallerkenen lager jeg gulrotblomster. Det tar selvsagt litt tid, og er ikke noe som er nødvendig. Blomstene lager jeg ved å skrape/skjære ut langsgående striper i gulrøttene (ca. 5-6 striper). Deretter skjærer jeg gulrøttene i skiver.

 

4 personer

600 gr torskeloin
6 dl kaldt vann
1,5 dl salt

200 gr bacon i terninger
0,5 glass oliven
1 dl olivenolje
75 gr smør

 

Begynn med å skjære torsken i serveringsstykker. Rør saltet i vannet til saltet er løst opp. Legg fiskestykkene i saltlaken og la dem ligge der i ca. 15 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Ta torsken opp av saltlaken og tørk av dem med papir. Ha et par ss olivenolje i en ildfast form og bak fisken i ovnen i ca. 15 minutter, eller til den flaker seg. Mens fisken bakes i ovnen stekes baconet i oljen. Når baconet er sprøtt tilsettes smør og oliven.

Server fisken med kokte poteter og gulrøtter og øs bacon og olivensmør over fisken og potetene..

Tags:

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.