Kyllinglår med sitron, hvitløk og rosmarin

Som fortalt tidligere på denne bloggen var jeg for en tid siden på harrytur til Sverige. Jeg kom da hjem med noen kyllingoverlår, og tiden var nå inne for å finne på noe å bruke dem til. Etter å ha bladd litt i kokebøker og surfet litt på nettet, bestemte jeg meg for å steke dem i ovnen med sitron, hvitløk og rosmarin. Det er en klassisk kombinasjon fra middelhavet som sjelden slår feil.

Jeg brukte kyllingoverlår, men jeg er sikker på at det går like fint å bruke hele kyllinlår. Steketiden må bare forlenges slik at de blir gjennomstekt. Dette er en kjempeenkel rett som bare krever litt innsats i begynnelsen, og så lager den seg selv mens jeg kan gjøre noe annet.  Da jeg lagde denne retten i dag, hadde jeg litt for lite salt på kyllingen, derfor ble den litt tam. I grunn er det bare å pøse på med alt her – olivenolje, sitron, hvitløk jeg tror nesten at det er slik at jo mer man tar jo bedre blir det (inntil en viss grense naturligvis). På slutten av steketiden kan varmen i ovnen skrus opp litt, eller formen settes høyere i ovnen slik at skinnet blir sprøtt. Jeg har brukt tørket rosmarin, men jeg kan tenke meg at det blir enda bedre med frisk rosmarin, dersom du er så heldig å ha det i vinduskarmen eller kanskje ute i hagen (når det blir sommer).

 

4 personer

ca. 1 kg kylling(over)lår med skinn
rikelig med salt og pepper
3 ss olivenolje
5 fedd hvitløk
2-3 ts tørket rosmarin
1 sitron

Sett ovnen på 200 grader. Helle deretter oljen i et ildfast fat. Legg kyllingbitene i fatet med skinnsiden ned og krydre med salt, pepper og rosmarin. Snu stykkene slik at de ligger med skinnsiden opp og krydre på skinnsiden også. Skjær sitronen i båter og klem ut saften over kyllingstykkene og legg deretter båtene rundt kyllingen. Skrell hvitløksfeddene og legg dem i det ildfaste fatet også. Sett inn i ovnen og la det steke til kjøttet er gjennomstekt – ca. 30 minutter. Øs gjerne olje/sitronblandingen over kyllingen et par ganger under steking.

Dessverre fikk jeg ikke tatt bilde av den ferdige retten, for da var alle så sultne at fotografering var utelukket.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.