Kyllinggryte med bacon og tomat

Noen dager har vi behov for en nokså rask middag som tåler å bli varmet opp igjen. Da er en gryterett et ypperlig valg. Denne retten tilfredsstiller begge kriterier og smaker i tillegg godt. Det er forholdsvis få ingredienser i denne gryten, og selvsagt kan man legge til mer, mer grønnsaker, litt sopp, bønner osv. men litt av poenget er at det skal gå fort, og å kutte opp store mengder grønnsaker tar tid. 

 

4 personer

1 pk bacon i skiver
1 løk
2 fedd hvitløk
600 gr. kyllingbryst
1 dl hvitvin
1 boks tomater
salt, pepper og rosmarin

 

Begynn med å skjære bacon i små strimler, løken i små terninger og hvitløken finhakkes. Dette freses i pannen til det er stekt. Mens løk og bacon-blandingen steker skjær kyllingen i nokså store biter, ca. 3 x 3 cm. Ta Løk og baconblandingen ut av stekepannen, men ikke skyll ut pannen. Stek kyllingen i gryten og krydre med rosmarin, salt og pepper. Når kyllingen er pent brunet ha bacon og løk oppi igjen. Tilsett deretter hvitvin og la det koke et par minutter og ha i tomatene og la det koke til kyllingen er gjennomstekt.

Server med salat eller kokte grønnsaker og ris, poteter, pasta eller brød.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.