Krabberavioli

Krabberavioli

Disse krabberavioliene ble altså seriøst gode. Dette er små forundringspakker fylt med tydelig smak av krabbe og litt chili til å kile litt ekstra i ganen og sørge for at det absolutt ikke blir kjedelig.

Det er lite som slår hjemmelaget pasta synes jeg. Jeg har inntrykk av at mange viker tilbake for det, fordi de tror det er vanskelig. Det er det ikke, men jeg skal ikke stikke under en stol at det er litt tidkrevende. Derfor blir det ofte ferdige pastavarianter til hverdags, og så slår jeg heller til med de hjemmelagde variantene når tid og anledning melder seg.

Aller best liker jeg å lage ravioli. Det er noe eget med disse små putene som kan fylles med alle slags mulig godsaker. De kan fylles med kjøtt, ost, urter eller sjømat slik jeg har valgt å gjøre i dag.  

Porsjonen nedenfor er til fire personer dersom det er en forrett, eller to personer dersom det skal være en hovedrett.

Oppskriften på en enkel pastadeig er veldig lett. Det er ett egg pr. 100 gram hvetemel og ørlite granne salt. Fordi egg kan ha forskjellig størrelse kan det også være nødvendig å tilsette bitte lite granne vann (og da mener jeg virkelig lite vann). Egg og mel eltes sammen. Først er deigen tørr og smuldrete, men etterhvert som glutenet i melet blir aktivert, blir deigen mer og mer smidig og elastisk. Dette er nesten for magi å regne. Det er sikkert mulig å kjøre deigen sammen i en kjøkkenmaskin, men jeg liker å gjøre dette for hånd. Det tar sikkert 10 minutter, men det er jo en fin måte å få ut litt aggresjon om du skulle trenge det, og så er det som sagt nesten noe magisk å kjenne hvordan deigen endrer seg mellom hendene underveis.

 

2/4 personer

2 egg
200 gr tipo 00 hvetemel
1 klype salt

1 fylt krabbeskjell
100 gr ricotta
1 vårløk 
1/2 rød chili
1 ss sitronsaft
nykvernet pepper
litt salt

 

Begynn med å lage pastaen. Vei opp og hell melet i en haug på benken og lag et krater i midten av haugen. Knekk eggene og ha dem oppi krateret. Tilsett saltet. Arbeid melet gradvis inn i melet med en gaffel. Når det har blitt en deig, elt deigen til den har blitt smidig og føles elastisk. Dersom deigen føles tørr ha litt vann på den ene hånden, rist av og fortsett å elte. Gjenta om nødvendig, men deigen må ikke bli for bløt. Den skal være fast, men altså elastisk. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter. Lag fyllet til ravioliene. Finhakk det hvite på vårløken og chilien og bland alle ingrediensene sammen. Smak til fyllet. Kanskje trenger den litt mer salt, eller sitronsaft. Sett fyllet kjølig. Rull deigen ut i tynne strimler. Jeg beskriver nå to mulig fremgangsmåter, én med pastamaskin og ravioliformer og én manuell metode.

Dersom du har pastamaskin: Del deigen i to og dekk den ene delen med litt plastfilm. Rull deigen på innstilling “0″ én gang og brett deigen i tre. Gjenta dette to ganger til. Rull deigen stadig tynnere ved å skru et knepp tynnere for hver gang. Deigen skal være veldig tynn. På min maskin rullet jeg til innstilling nr. 7. Deigen er nå klar til å fylles. Har du ravioliformer; husk å bruke mye mel i formen før du har deigen i. Da blir det mye lettere å få ut ravioliene av formen etterpå. Legg en teskje fyll i hvert hull og lukk ravioliene ved å legge et nytt deigflak over. Kjevle over formen slik at ravioliene lukker seg. Vend formen og rist ravioliene ut på en melete flate og la dem tørke i ca. 30 minutter før de kokes. Gjenta med den andre halvdelen av deigen.

Manuell metode: Del deigen i fire mindre emner og kjevle hvert emne så tynt du bare klarer. Husk å mele benken godt før du begynner så deigen ikke henger fast. Lag remser som er ca. 10 cm brede. Legg 1 teskje fyll med 4 cm avstand. Legg over et nytt deigflak og klem godt ned rundt hver ravioli. Pass på at det ikke er luftlommer. Da kan de sprekke under koking. Stikk hver ravioli ut med et lite glass eller lignende. Gjenta til all deigen og alt fyllet er brukt opp. La ravioliene tørke litt før de kokes.

Kok opp en stor gryte med vann. Ha i godt med salt når det koker. Ha oppi ravioliene og la dem koke i 3-4 minutter. Hell av vannet og server ravioliene med litt smeltet smør, tynne ringer av vårløk og litt hakket chili. Alternativt kan smøret byttes ut med god olivenolje. Vel bekomme.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.