Kjøttfylte paprikaer

Kjøttfylte-paprikaer

– sponset innhold –

Fylte paprikaer er veldig populær middag hjemme hos oss. Og vanligvis lager jeg dem ved at jeg steker karbonadedeig med resten av fyllet først og deretter harfyllet oppi paprikaene. Men denne gangen hadde jeg lyst til å lage dem på en annen måte. I studeitiden fikk jeg en gang servert fylte paprikaer laget av en fra Slovakia. Jeg fikk også se på mens de ble laget, så selv om jeg ikke har noen oppskrift har jeg en idé om hvordan de ble til. 

Denne oppskriften er altså inspirert av det  sentraleuropeiske kjøkkenet. Det er masse smak av krydder og særlig paprika. Det er faktisk paprika i fire forskjellige varianter i denne retten.  Det gir en dyp og herlig paprikasmat. En av ingrediensene er rå pølse.  Får du tak i ungarsk paprikapølse er det perfekt, men en spansk chorizo gjør også absolutt nytten. Får du ikke tak i rå pølse i det hele tatt går det også fint med de som er ferdig kokte også.

Det krever litt planlegging å få denne retten på bordet, men det er verken vanskelig eller særlig tidkrevende i ren arbeidstid. Retten bør nemlig lages kvelden i forveien og settes i kjøleskapet til neste dag. Det er også ganske lang steketid, så det er nok ikke noe jeg vil satse på dersom vi skal rett ut av huset etter kort tid. Men den lange ventetiden er absolutt verdt det. Disse paprikaene er proppfulle av herlig smak, og temmelig enkle å lage. Alle ingrediensene blandes sammen og stappes inn i paprikaene – voila. Enkelt og greit.

For ordens skyld, så opplyser jeg om at jeg har fått grønnsaksjuicen og fonden fra Haugengruppen som er produktenes norske importør.

 

4 personer

4 røde paprikaer
400 gr kjøttdeig
125 gr rå pølse
1 mellomstor løk
2 store fedd hvitløk
Avskjær fra paprikaene
1 ts røkt paprika
1 ts paprika
1 ss timian
2 ss tomatpuré 
2 ss brødsmuler
1/2 ts salt
Nykvernet pepper
1 flaske Granini grønnsaksjuice
1 ss Touch of taste kyllingfond
.
.
Vask paprikaene og skjær toppen av dem. Ta ut kjernen og frøene. Sett paprikaene tett sammen i en høy ildfast form eller gryte som tåler å stå i ovnen. Hakk pølsen i småbiter og avskjæret fra paprikaene i små biter. Bland alle ingrediensene unntatt grønnsaksjuicen, og kna alt godt sammen. Del fyllet i fire og stapp det inn i paprikaene. Sett formen med paprikaene i kjøleskapet og la det stå natten over slik at alle smakene får satt seg. Neste dag sett ovnen på 200 grader. Bland grønnsaksjuicen med kyllingfonden og hell opp i formen og dekk den til med aluminiumsfolie eller sett lokk på gryten. Stek i 1 time. Ta av folien og stek i ytterligere 30 minutter. Server med en frisk grønn salat og gjerne ris eller godt brød til å suge opp sausen.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.