Ingefærglasert kylling

av Cecilie

Asiatisk mat er alltid populært hjemme hos oss og det er kylling også. Derfor er jeg stadig på utkikk etter nye måter å tilberede kylling på. I denne retten får kyllingen følge av deilige krydder som ingefær, hvitløk og chili samt sødme fra honning og salt fra soyasaus. I tillegg serveres den med litt frisk lime presset over slik at det også blir litt syre til å balansere det søte.  Det skal også være peanøtter til, noe som gir en fin litt sprø kontrast til det myke kyllingkjøttet.

Denne retten passer ypperlig til middag med ris og litt wokede grønnsaker til. Eller på en buffet sammen med flere andre asiaktiske retter.

Ingefærglasert kylling

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst
  • 3 ss ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss honning
  • 3 ss nøytral olje
  • lime
  • usaltede peanøtter

Fremgangsmåte

  • Begynn med å lage marinaden.
  • Riv ingefær og hvitløk på den fine siden av rivjernet. Finhakk chilien.
  • Bland krydderet med soyasaus, honning og olje.
  • Skjær kyllingen i strimler. Legg kyllingen i marinaden og la den stå minst 30 minutter, gjerne lenger.
  • Stek kyllingen i 2-3 omganger ved veldig høy varme til alle bitene er blitt pent brune.
  • På grunn av honningen går det ganske fort.

Server på salatblader med hakkede peanøtter og limebåter til.

Tips

Dersom du ikke vil ha så sterk smak, kan du droppe chilien, eller vente med å ha den i helt mot slutten av steketiden.

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.