Ingefærglasert kylling

 

Asiatisk mat er alltid populært hjemme hos oss og det er kylling også. Derfor er jeg stadig på utkikk etter nye måter å tilberede kylling på. I denne retten får kyllingen følge av deilige krydder som ingefær, hvitløk og chili samt sødme fra honning og salt fra soyasaus. I tillegg serveres den med litt frisk lime presset over slik at det også blir litt syre til å balansere det søte.  Det skal også være peanøtter til, noe som gir en fin litt sprø kontrast til det myke kyllingkjøttet.

Denne retten passer ypperlig til middag med ris og litt wokede grønnsaker til. Eller på en buffet sammen med flere andre asiaktiske retter.

 

4 personer

4 kyllingbryst
3 ss ingefær
2 hvitløksfedd
1 chili
4 ss soyasaus
3 ss honning
3 ss nøytral olje
lime
usaltede peanøtter

 

Begynn med å lage marinaden. Riv ingefær og hvitløk på den fine siden av rivjernet. Finhakk chilien. Bland krydderet med soyasaus, honning og olje. Skjær kyllingen i strimler. Legg kyllingen i marinaden og la den stå minst 30 minutter, gjerne lenger. Stek kyllingen i 2-3 omganger ved veldig høy varme til alle bitene er blitt pent brune. På grunn av honningen går det ganske fort. Server på salatblader med hakkede peanøtter og limebåter til.

Dersom du ikke vil ha så sterk smak, kan du droppe chilien, eller vente med å ha den i helt mot slutten av steketiden.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.