Hvit pizza med parmaskinke, blåmuggost, rødløk og kantareller

Vi spiser ofte pizza på fredager. Lenge var det pizza med pepperoni som fikk regjere helt på egen hånd. Etter hvert har imidlertid jeg blit litt lei, og ønsker  variasjon – i hvert fall av og til. Så her kommer en variant av hvit pizza. Hvit pizza har som navnet indikerer ikke noen tomatsaus. I stedet er det en hvit saus, ofte basert på creme fraiche eller ricottaost. Jeg har brukt creme fraiche smaksatt med hvitløk, salt og pepper. Jeg har også brukt Blå Selbu rett og slett fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet, men dersom du liker en litt skarpere smak kan nok sterk gorgonzola brukes. 

 

 

3-4 personer

2 dl vann
25 gr gjær
 2 ss olje
1/2 ts salt

1/2 l hvetemel

1 beger creme fraiche
1 fedd hvitløk
salt og pepper
100 gr kantareller
2 ss smør til steking
6 skiver parmaskinke
1 liten rødløk
1/3 pk. Selbu Blå
150 gr revet Jarlsberg
2 kvister rosmarin

 

 

Begynn med å lage pizzadeigen. Varm vannet til 37 grader og løs opp gjæren i vannet. Bland mel og salt i en bolle og tilsett gærvannet og oljen og elt til deigen er fin og smidig. Sett deigen til heving og la den bli ca. dobbelt så stor. I mens renses kantarellene og del dem i biter med hendene. Skjær rødløken i tynne båter.  Steke kantarellene og løken i smøret til de er møre. Sett til side. Finhakk hvitløken og rør den inn i creme fraichen og smak til med salt og pepper. Når deigen er ferdig hevet kjevles den ut til størrelsen på stekebrettet.  Smør creme fraiche blandingen ut over deigen. Legg på sopp og løkblandingen. Riv skinken i biter og legg oppå. Del blåmuggosten i biter og legg utover pizzaen. Avslutt med å drysse Jarlsberg over og legge på rosmarinblader. Stek  pizzaen ved 225 grader i ca. 15. minutter, eller til pizzaen er gylden og skorpen sprø.

Server gjerne med en grønn salat ved siden av, og et glass rødvin er jo heller ikke å gå av veien for på fredagskvelden. Da blir det en super avslutning av arbeidsuken, eller en god start på helgen for mitt vedkommende.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.