Hva skal vi ha til middag – ukemeny 18/2017

Gratinerte-blåskjell-med-fennikel

Så var vi igjennom årets travleste festuke for vår families del. I løpet av 10 dager har vi vært i gjennom en bryllupsdag, en 70 års dag, en 50 års dag, en 40 års dag samt en vanlig bursdag. Temmelig hektisk med mye kaker og god mat med andre ord. Så nå lengter jeg etter litt vanlig mat og vanlig hverdager, ja nå er det slutt på flotte middager, kaker og desserter for noen dager, før det braker løs igjen med 17. mai, himmelsprett og pinse. Det er rart med det. Man kan lengte etter fancy mat, men får man for mye av det på kort tid, er hverdagsmaten veldig attraktiv igjen. Og godt er jo det.  

Denne uken har jeg derfor satt sammen en meny med forholdsvis enkle retter, som selv om de kanskje kan høres avanserte ut, i bunn og grunn er veldig enkle å lage. Som vanlig er det en variert meny med både fugl, fisk og kjøtt sammen med mye grønnsaker. Ha en strålende uke, og vel bekomme.

 

Mandag
Posjert laks med wasabisaus, agurksalat og kokte poteter

Tirsdag
Wok med biff og brokkoli

Onsdag
Tabbouleh og stekt kyllingbryst

Torsdag
Karbonade og makaronigrateng og grønn salat

Fredag
Pizza med kjøttboller og blandet salat

Lørdag
Gratinerte blåskjell med fennikel og tomatsalat med feta
Klippekrans

Søndag
Ingefærglasert kylling og thaimarinerte grønnsaker

 

Liker du dette, kan du følge meg på facebook og instagram, så får du oppdatering så snart det skjer noe på bloggen, eller det er noe annet jeg ønsker å dele.

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.