Hva skal vi ha til middag – ukemeny 1/2017

av Cecilie

Godt nytt år!

Jeg ser på facebook og instagram at mange allerede har pakket ned og ryddet ut julen. Hos oss står juletreet like grønt og flott som da det ble tatt inn lille julaften. Det blir dermed stående en liten stund til, mens julepynten for øvrig nok forsvinner litt etter hvert. Julematen derimot, den skal fortest mulig ut av huset. Nå får det være nok kaker, karameller, pølser og fete oster. I stedet sier jeg heller velkommen til friske grønnsaker, bønner, linser, fisk og rent kjøtt.

Nedenfor finner du årets første ukemeny. Den består som vanlig av masse grønnsaker, kjøtt og fisk. Det er sikkert ikke bare jeg som fortsatt har litt julemat igjen i kjøleskapet. En del av rettene er derfor basert på å bruke opp julematen. Thaisalaten med kjøtt er fin for å få brukt opp rester av skinkestek eller ribbe. Pasta med røkelaks gjør at rester av røkt laks forsvinner på et blunk og suppe med pinnekjøtt er en super og velsmakende måte å spise opp rester av pinnekjøtt. Ha en flott uke, og vel bekomme.

 

Mandag
Blomkålsuppe med karri og godt brød

Tirsdag
Lettsaltet torsk med spinat og syltet løk og kokte poteter

Onsdag
Thaisalat med svinekjøtt

Torsdag
Spagetti med røkelaks
 og blandet salat

Fredag
Pizza med kjøttboller og grønn salat

Lørdag
Reker, majonse og loff

Søndag
Suppe kokt på pinnekjøtt

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.