Grillspyd med kjøtt og grønnsaker

Grillspyd-med-kjøtt-og-grønnsaker

 

Grillspyd er som regel populær mat både blant store og små. Det er mye som kan træs på spydene, så det er i grunn bare fantasien og tilgjengelighet som setter grenser for hva spydene inneholder. Her har jeg gått for en middelhavsvariant med aubergine, squash, paprika og løk i tillegg til kjøttet.

Kjøttet har fått ligge i marinade en stund før jeg setter sammen spydene. I tillegg til krydder har jeg også vært nokså rundhåndet med urtene. Jeg brukte rosmarin, salvie, oregano og persille, men her er det fritt frem til å bruke hva du måtte ha.  

 

4 personer

600 gr svinefilet
1/2  dl olivenolje
1/2 dl hvitvin
1 ts chilipulver
1 ts hvitløkpulver
1 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummen
2 ss finhakket ferske urter

1 aubergine
1 squash
2 løk
1 paprika

 

Bland alle ingrediensene til marinaden og skjær kjøttet i munnrette biter. Legg kjøtt og marinaden i en plastpose og la kjøttet ligge minst 1/2 time. Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver og del evt. i to eller fire. Skjær paprikaen i tykke båter som igjen deles i tre på langs. Skjær løkene i bæter. Træ kjøtt og grønnsaker vekselvis på lange grillspyd og legg på medium varm grill. Snu ofte og stek til kjøttet har blitt pent brunt på alle sider og er gjennomstekt. Server med en grønn salat og nypoteter vendt i smør og hakkede urter.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.