Grillet breiflabb

 

Tuppen og Lillemor er trygt plassert hos Farmor og Farfar. Og med barna ute av huset, har Husbond og jeg litt mer fred rundt oss. Og hva er vel bedre enn et godt måltid da? Vi har nettopp avsluttet et bedre voksenmåltid ute på terrassen. De hadde noen flotte breiflabbhaler på butikken i dag som jeg lot meg friste av. Etter en tur på grillen ble de aldeles utmerket.

 

2 personer

500 gr. breiflabb
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
fint revet skall fra 1/2 sitron
sitronpepper

Aluminiumsfolie
Olje til grilling

 

Begynn med å blande sammen olje, sitronsaft, sitronskall og sitronpepper. Dette pensles på fisken. Sett fisken kaldt ca. 15 minutter.  Tenn grillen og gjøre klar aluminiumsfolien.  Siden vi ikke er i besittelse av en fiskerist, synes jeg det er greit å grille fisk oppå godt smurt aluminiumsfolie, for ellers synes jeg ofte at fisken setter seg fast i risten eller faller ned mellom rillene i risten. Når grillen er varm nok smøres rikelig med olje på folien og fisken legges på. For å være sikker på at fisken blir akkurat riktig stekt bruker jeg steketermometer. Fisken er klar når den viser 60 grader. Jeg synes sluttresultatet blir best når fisken stekes som en hel filet, men de er selvsagt ikke noe i veien for å dele den opp i porsjonsstykker. Steketiden blir da mye kortere, så man må passe godt på for å unngå tørr fisk.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.