Fylte paprikaer

Fylte-paprikaer

Denne oppskriften er en variant av en oppskrift i en av mine aller første kokebøker – Lekre retter fra Middelhavslandene. Kokeboken er vel omtrent 20 år og mye har skjedd på matfronten siden da, men oppskriftene i denne boken er stadig gode.

Det tar egentlig litt lang tid å lage denne retten på en hverdag, men det er etter min mening verdt det. Dessuten kan den lages kvelden før og bare settes inn i ovnen når jeg kommer hjem fra jobben.

Bruk røde paprikaer. Jeg synes de er de langt beste til denne retten. De røde paprikaene er søtere enn de grønne og som regel har de tykkere fruktkjøtt også. Når det gjelder tomatene i denne retten, må det være friske tomater som brukes til kjøttsausen. Det gir en helt annen smak og konsistens enn hermetiske tomater. Om de må flåes er en annen sak. Jeg gjør det fordi jeg ikke har lyst på å ha tomatskinn i kjøttsausen, men jeg tror ikke det har noe å si for smaken eller konsistensen for den saks skyld.

4 personer

400 gr. karbonadedeig
4 tomater
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
½  ts paprikapulver
1 ½ dl kjøttbuljong (ferdig blandet ut)
4 røde paprikaer
2 ss olivenolje
Salt og nykvernet pepper
1 boks tomater
16 skiver gulost

Begynn med å skolde tomatene. Skjær et lite kryss på toppen av tomaten og legg den i kokende vann i ca. 30 sekunder. Ta tomatene opp og legg dem over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ta tomatene opp og trekk av skinnet. Skjær tomaten i småbiter.

Brun karbonadedeigen sammen med løken, og hvitløken i olivenoljen. Tilsett krydder, tomater og buljongen og la det koke i ca. 20 minutter.
I mens skjæres paprikane i to på langs og stilk og frø fjernes. Legg paprikaene i en ildfast form og hell innholdet fra tomatboksen rundt. Fordel kjøttet i de halve paprikaene, og legg to osteskiver over. Stek i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

Servé med ris og salat.

PS: Egentlig skulle det være et bilde av de ferdig stekte paprikaene også, men da de var ferdige var hele familien så sulten at alt forsvant før jeg rakk å få tatt et bilde. Derfor ble det bare et bilde før de gikk inn i ovnen.

Tags: ,

3 Responses to “Fylte paprikaer”

  1. ceciliesmat.no» Blog Archive » Hva skal vi ha til middag – uke 25 Says:

    […] Fylte paprikaer og […]

  2. ceciliesmat.no» Blog Archive » Hva skal vi ha til middag – uke 26 Says:

    […] Tunfisksalat Fylte paprikaer Vaniljeis med […]

  3. ceciliesmat.no» Blog Archive » Spagetti Amaticiana Says:

    […] med å flå tomatene. Er du usikker på hvordan du gjør det kan du lese om det i denne posten. Skjær tomatkjøttet i terninger og legg til side. Som nevnt over vil resultatet trolig ikke […]

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.