Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Fisk og sjømatMiddag

Fiskegrateng

22. februar 2011
Fiskegrateng

Etter min mening er det få ting som smaker slik av barndom som fiskegrateng. For meg er det ekte «comfort food» – altså mat som trøster, gir trygghet og gode minner. Det er i grunnen litt rart, for det er ikke noe vi hadde særlig ofte hjemme i mitt barndomshjem. Og dersom det sto fiskegrateng på bordet, var den kjøpt i butikken. Men godt var det og det var ingen sure miner selv om det sto fisk på bordet. Etter at jeg fant ut hvor lett det i grunnen er å lage fiskegratengen selv, kommer det ikke på tale å kjøpe.

Denne oppskriften er basert på gode gamle Ingrid Espelid Hovig sin oppskrift fra den rutete kokeboken, men mengdene er tilpasset litt slik at familien vår blir mett. Dessuten har jeg lagt til makaroni. Det er også greit å bruke andre fiskeslag enn torsk. Sist jeg lagde fiskegrateng brukte jeg hyse.

I oppskriften skiver jeg at eggehvitene skal piskes og vendes inn til slutt. Dette gir en fin, luftig grateng. Du kan hoppe bukk over dette og tilsette eggene hele i den hvite sausen. Da blir gratengen litt mer kompakt, men smaken blir den samme gode.

Det går også fint an å variere fiskegratengen med å tilsette grønnsaker i stedet for, eller i tillegg til makaronien. Blomkål er en av mine favoritter i fiskegratengen.

 

Fiskegrateng

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 600 gr torskefilet kokt
  • 2 dl kokt makaroni
  • 50 gr. smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • ½ ts salt
  • pepper
  • revet muskatnøtt (litt)
  • 4 egg
  • Griljermel

Fremgangsmåte

  • Lag den hvite sausen først. Smelt smøret i en liten kaserolle, rør i melet og spe med melken. La sausen småkoke noen minutter og tilsett salt og krydderet.
  • Ta sausen av varmen og la den avkjøle seg litt.
  • I mens skill eggene og del fisken i småbiter.
  • Bland deretter eggeplommene, fisken og makaronien i den hvite sausen.
  • Stivpisk eggehvitene og fold dem forsiktig i blandeingen.
  • Hell alt i en godt smurt ildfast form og strø griljermel over.
  • Stek i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter

Til fiskegratengen passer det godt med kokte poteter, smeltet smør og grønn salat eller revne gulrøtter for en enda mer autentisk retrofølelse.

 

fiskovnsrettseitorsk
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Bouillabaisse
neste innlegg
Thaimarinerte grønnsaker

Kanskje du vil se på disse også

Plukkfiskgrateng

Torsk i red curry saus

Torsk med stuede gulrøtter og bacon

Shepard’s pie

Torskepakke med asiatiske smaker

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Om meg

Om meg

Hei, og velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg heter Cecilie og er veldig glad i all slags mat, men særlig i italiensk, asiatisk og norsk mat. Det er derfor dette du vil finne mest av på bloggen min.

Kategorier

Stikkord

agurk and appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg fransk grill gulrot italiensk jul kylling laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza poteter restemat salat sitat sitron sjokolade sommermat spinat svin søndagsmiddag thai tomat tomater torsk tradisjonsmat urter vegetar

Siste innlegg

  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 17/2018
  • Dobbel chocolate chip cookies
  • Fetaostkrem – en krem mange muligheter
  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 16/2018
  • Fisketaco med lyr

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Trenger du litt salatinspo? Av og til kan man jo
  • I dag er det spagetti carbonara dagen Carbonara er ogs
  • P en regnfull og guffen dag som denne passer det
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Blogglistenhits

Følg meg på Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Tilbake til toppen