Empanadas med kjøtt og paprika

Empanada med kjøtt og paprika

August er måneden for skolestart, og med det også matpakker. Liker poden brødskiver og en gulrot er jo ingenting bedre enn det. Hjemme hos oss er det litt mer komplisert, for ingen er spesielt glad i brødskiver. Derfor må vi være kreative og finne andre løsninger. I tillegg til at det skal falle i smak, må det også gå fort å få i stand. Middagsrester går ofte fint. Det gjør også wraps, men kanskje mest populært er pizzasnurrer, empanadas med forskjellig fyll og andre forundringspakker som kan tas ut av fryseren og legges rett i matboksen. Når det så er tid for lunsj, er maten tint og klar til å spises.  

Empanadas er små mørdeigspakker som er fylt med deilig krydret kjøttfyll. De egner seg veldig godt som turmat, eller altså til å ha i matpakken, og de er supre å fryse.

 

 

12 stk

5 dl hvetemel
1/2 ts salt
150 gr smør
1 dl vann

400 gr kjøttdeig
2 ss tomatpure
1 liten løk
1 rød paprika
2 fedd hvitløk
salt og pepper
1 ts paprikapulver
1 ts buljongpulver
1 dl vann
1 egg

 

Start med å lage deigen. Bland mel og salt og smuldre inn smøret. Bland inn vannet og kna deigen til den er smidig. Alternativt kan du bruke en kjøkkenmaskin. La deigen hvile minst 1/2 time i kjøleskapet. I mens kan du lage fyllet. Stek kjøttdeigen med salt og pepper. Skjær løk og paprika i småbiter og finhakk hvitløk. Ha grønnsakene oppi sammen med tomatpure og krydder. La det surre noen minutter. Tilsett vannet og la alt småkoke til vannet er fordampet. Fyllet skal være nokså tørt. Sett til side og la det kjøle seg ned til romtemperatur. Sett ovnen på 200 grader. Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle ut til en tynn leiv som er ca. 3 mm tykk. Bruk en skål som mal og skjær ut rundinger som er ca. 15 cm i diameter. Legg sirklene over på en bakeplate med bakepapir på. Legg 1 ss fyll på den ene halvdelen av hver. Brett deigen over på midten slik at det blir halvmåner. Klem godt sammen med en gaffel rundt kanten for å lukke. Pensle med sammenpisket egg. Stek i 15 minutter. Server med en grønn salat ved siden av.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.