Cake pops

Jeg vet ikke helt hva som gikk av meg, men i et svakt øyeblikk lovet jeg Tuppen å lage cake pops til bursdagsselskapet hennes. De som kjenner meg vet at jeg ikke er særlig glad i å bake, så hvordan i all verden svarte jeg ja til et slikt spørsmål??? Små kaker på pinne med masse pynt på, det høres ut som et prosjekt som involverer mye pirk og klining og ikke direkte er noe for meg. Jeg gruet meg skikkelig til å gå i gang med dette prosjektet. 

Ikke ante jeg hvordan man lager det, så heftig googling måtte til. Det viste seg fort at kakene ikke skal bakes på pinnen. Det gjorde jo saken straks litt bedre synes jeg. For ennå hadde det ikke gått opp for meg hvor arbeidskrevende disse små lekkeriene på pinne var å fremstille i mitt eget kjøkken. Noen som er mer drevne enn meg i dette ville sikkert fått til finere cake pops enn meg, for her handler det veldig mye om styling og å ha det rette stashet.  For de som er  fingernemme, kan trylle frem flotte mønster a la badeballer, reinsdyr, Hello Kitty hoder, juletrær og jeg vet ikke hva. Trenger du inspirasjon til hvordan de kan pyntes, anbefaler jeg et bildesøk på google. Jeg gikk for en enklere variant med en type strøssel på en cake pop. Men når alt det er sagt så må jeg jo si at de ferdige kakene var en stor suksess allikevel. Jeg må jo innrømme at de små kakene tar seg godt ut og ligner nesten små stjerneskudd, så kanskje kan det være en ide å servere disse som dessert på nyttårsaften. Men vær advart; de er veldig søte.

Prosessen fra vanlig kake til cake pops er ganske omstendelig, og kan oppsummeres slik; smuldre kake, ha i glasur, blande, forme kuler, feste pinner, dyppe i sjokolade og strø med strøssel eller pynte på annen måte.

 

 

ca. 50 cake pops

1 sjokoladekake uten glasur
1 porsjon glasur
400 gr sjokolade
50 pinner
strøssel

 

 

Begynn med å smuldre kaken. Jeg gjorde det for hånd og synes ikke det var særlig stor jobb, men jeg ser mange foreslår å bruke kjøkkenmaskin til det. Bland inn glasuren og arbeid deigen til den blir en fast klump. Trill små kuler på størrelse med valnøtter av deigen. Smelt litt av sjokoladen i vannbad. Dypp pinnene i sjokoladen og stikk en pinne inn i hver kule. Sett kulene med pinner i kjølig i ca. 20 minutter. Jeg hadde ikke plass i kjøleskapet, så de fikk stå ute i stedet. Det gikk fint. Poenget med å dyppe pinnene i sjokolade før de stikkes inn i kulene er å “lime” pinnene fast til kulene. Dette fungerte fint. Når kulene med pinner ha satt seg, så smeltes resten av sjokoladen over vannbad og strøssel helles over i små skåler. Dypp kulene i sjokoladen og strø strøssel over. Sett dem til å tørke. Bruk gjerne en oasis, isopor eller kanskje et dørslag til å feste pinnene på. Mht. sjokoladen som kulene dyppes i, så må den tørke litt, for hvis ikke vil pynten skli av kulene og det er jo ikke så stilig. Det gjelder å finne den rette graden av tørrhet på sjokoladen. Er den for fuktig sklir pynten av og har den tørket for mye, vil ikke pynten sitte fast.

Lykke til og sett av minst et par timer til prosessen.

 

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.