Bruschetta med aubergine og feta

av Cecilie
Bruschetta med aubergine og feta

Bruschetta er en populær smårett, og ofte tenker vi nok på den varianten med tomat og basilikum. Men det er veldig mye annet man kan ha oppå de små loffskivene. Et forslag til alternativt fyll er nettopp bruschetta med aubergine og feta. Den bakte auberginen  blir nesten litt søtlig og passer perfekt sammen med den salte og litt stramme fetaosten. Litt sjalottløk som får ligge noen minutter i rødvinseddik gir ytterligere en dimensjon til denne toppingen.

I Italia er det vanlig å by på noe å bite i ved siden av et glass med vin, og hvorfor ikke gjøre det her hjemme også. Eller du kan servere den som en lett forrett. Et par tynne loffskiver med aubergine og fetarøren på toppen vil virkelig vekke smaksløkene og gjøre dem klare til resten av måltidet.

Denne oppskriften er en jeg fant på Smittenkitchen. Har du ikke vært inne på den bloggen før, så kan jeg anbefale den – masse fristende oppskrifter og morsomt skrevet.

 

Bruschetta med aubergine og feta

Bruschetta med aubergine og feta

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 små auberginer (eller 1 stor)
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1bunt persille, finhakket
  • 70 gr. fetaost, delt opp i småbiter (bruk hendene og ikke kniv slik at det blir ujevne biter)
  • 1-2 ss rødvinseddik

Fremgangsmåte

  • Skjær auberginen i små terninger og bland dem med olje, salt og pepper i en ildfast form.
    Bak dem i ovnen ved 220 grader i 45 minutter, eller til de er møre men ikke inntørket eller brente.
  • Rør av og til.
  • Hakk løken og legg den i sammen med eddiken i 10 min. Det gjør at løken blir litt mindre sterk i smaken.
  • Når auberginen er avkjølt litt, bland den med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper og eventuelt mer eddik.
  • Legg blandingen på ristet loff eller landbrød, drypp litt god olivenolje over og server.

 

Kanskje du vil se på disse også

1 kommentar

ceciliesmat.no» Blog Archive » Hva skal vi ha til middag – uke 3 16. januar 2011 - 23:34

[…] ceciliesmat.no mat hver dag – til hverdags og fest « Bruschetta med aubergine og feta […]

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.