Breiflabb med grillet asparges og sitron og kapers saus

Breiflabb er etter min mening kanskje den aller beste fisken. Det faste hvite kjøttet med en ren smak står i hvert fall meget høyt i kurs hos meg. Det er lett å kombinere med mange smaker. I dag har det vært skikkelig varm og jeg hadde derfor lyst på noe salt. Til breiflabben valgte jeg derfor en smørsaus som var smakssatt med sitron og kapers. Kapersene som er både salte og syrlige danner en fin kontrast til smøret. Med grillet asparges ved siden av ble dette en skikkelig lekkerbisken, synes jeg.

 

2 personer

400 gr. breiflabbfilet
salt og pepper

1 sjalottløk
saften fra 1/2 sitron
100 gr. smør

1 bunt asparges

 

Salte og pepre fisken godt og legg den i en dampkjele. Damp fisken i ca. 10 minutter eller til den er så vidt gjennomstekt. Koketiden avhenger veldig av fiskestykkenes tykkelse. I stedet for å dampe fisken kan den fint stekes på grillen. Bruk da stekerist for fisk eller legg den på et stykke aluminiumsfolie som er smurt med olje.

Finhakk sjalottløken og fres den i litt av smøret. Ha i sitronsaften og la det koke inn til det nesten ikke er mer sitronsaft igjen i gryten. Ta smøret ut av kjøleskapet og skjær det i terninger. Tilsett en og en terning i sausen og pisk slik at alt smøret er smeltet før et nytt stykke tilsettes. Pass på at sausen ikke koker etter at smøret er pisket inn. Hold sausen varm til den skal servers.

Vask og klargjør aspargesen. Smør den lett med olje og legg den på middels varm grill. La den grille til aspargesene er møre.

Server på varme tallerkener med nypoteter til.

Tags: , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.