Breiflabb med balsamicosaus

Når Husbond og jeg skal kose oss en lørdagskveld med noe ekstra godt, faller valget rett som det er på breiflabb. Det er min absolutte favorittfisk som kler mange slags tilbehør og sauser. Men siden fiskekjøttet er såpass fast, liker jeg godt sauser som nokså fyldige fremfor skysauser til denne fisken. Denne lørdagskvelden hadde jeg funnet frem en oppskrift på balsamicosaus fra Trinesmatblogg.  

Til sausen bruket jeg ikke en spesielt dyr balsamico og det var helt greit. Syren og sødmen fra balsamicoen passet utmerket til fisken som for øvrig fikk følge av potetstappe og asparges.

2 personer

ca. 400 gr breiflabb
salt og pepper
2 kinesiske hvitløk

4-8 sjalottløk
1 ss olivenolje
2 ss brunt sukker
1 dl balsamicoedikk
1 dl fiskebuljong
2 ss smør

 

Begynn med å lage sausen. Jeg brukte banansjalott. De er ganske store, så da synes jeg det holdt med et par til hver. Har du vanlig små sjalottløk ville jeg tatt dobbelt så mange. Skrell løken og stek den i olje til den er blitt blank utenpå. Rør av og til så løkene ikke bare blir stekt på en side. Tilsett sukker og stek videre til løken er karamellisert. Ha i balsamicoediken og kok inn til det har blitt en tykk sirup. Dette tar ganske lang tid, regn med 20-30 minutter. Tilsett fiskebuljongen og la det koke til det tykner litt. Inntil dette punktet kan sausen lages på forhånd. Rett før servering varmes sausen opp, løken tas ut og kaldt smør røres inn i et par omganger.

Salte og peper fisken godt. Legg den i et ildfast fat. Hell over litt olivenolje og legg et par kinesiske hvitløk skåret i kvarte rundt fisken. Stikk et steketermometer inn i fisken. Sett fisken inn i ovnen på 170 grader og stek til fisken har en kjernetemperatur på 60 grader. Ta den ut og server straks.

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.