Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Lunsj

Bønnestuing på brød

22. mars 2017
Bønnestuing på brød

En sjelden gang er jeg hjemme ved lunsjtider i uken. Da har jeg lyst på noe godt, men har som regel ikke tid eller ork til å lage noe komplisert. Det skal være lett, gå fort, smake deilig  og gjerne være varmt. Da er en god brødskive, eller rundstykke med bønnestuing et supert alternativ. Det tar ikke mange minuttene å lage dette, men belønningen er et par deilige smørbrød proppfulle av gode smaker.

Det skal være ansjoser i denne oppskriften, og da mener jeg ikke de tradisjonelle norske som fås i en liten boks og ligger ved siden av eggene på super’n. Nei, det må være den typen som kommer nede fra Middelhavsregionen og fås på glass. Får du ikke tak i slike, vil jeg heller anbefale å droppe ansjosene enn å bruke den krydrede norske varianten.

Jeg liker stuingen nokså grov, men liker du mer en fin pure, er det selvsagt ikke noe i veien for å mose det helt fint. Jeg bruker en sånn potetstappemoser og dytter bare litt forsiktig så ikke alle bønnene blir knust. Oppskriften nedenfor passer til en sulten person, eller to litt mindre sultne.

Bønnestuing på brød

Skriv ut
Antall personer: 1

Ingredienser

  • 1 boks store hvite bønner
  • 3 fileter ansjos
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 dl vann
  • nykvernet pepper og evt. salt
  • Litt finhakket rosmarin eller annet grønt

Fremgangsmåte

  • Finhakk ansjos og hvitløk og varm opp oljen i en liten stekepanne.
  • La ansjosen og hvitløken surre i oljen på middels varme til ansjosen nærmest har løst seg opp.
  • Skyll bønnene godt og ha dem oppi stekepannen. Rør litt rundt og når bønnene har blitt litt varme moses de grovt.
  • Tilsett vann.
  • La blandingen putre litt til den ikke lenger er flytende. Smak til med pepper og evt. salt.
  • Rør inn litt finhakket rosmarin.
  • Ha det over på to skiver og nyt en enkel og velsmakende lunsj.
bønnermiddelhavsmatsmørbrød
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Spagetti med skinke og parmesansaus
neste innlegg
Hva skal vi ha til middag – ukemeny 13/2017

Kanskje du vil se på disse også

Gratinerte auberginer

Pasta med pesto, bønner og poteter

Tapenade

Chili con carne

Tomat og bønnesuppe

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Om meg

Om meg

Hei, og velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg heter Cecilie og er veldig glad i all slags mat, men særlig i italiensk, asiatisk og norsk mat. Det er derfor dette du vil finne mest av på bloggen min.

Kategorier

Stikkord

agurk and appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg fransk grill gulrot italiensk jul kylling laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza poteter restemat salat sitat sitron sjokolade sommermat spinat svin søndagsmiddag thai tomat tomater torsk tradisjonsmat urter vegetar

Siste innlegg

  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 17/2018
  • Dobbel chocolate chip cookies
  • Fetaostkrem – en krem mange muligheter
  • Hva skal vi ha til middag – ukemeny 16/2018
  • Fisketaco med lyr

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Trenger du litt salatinspo? Av og til kan man jo
  • I dag er det spagetti carbonara dagen Carbonara er ogs
  • P en regnfull og guffen dag som denne passer det
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Blogglistenhits

Følg meg på Instagram

  • Disse potetene ass rett og slett veldig gode De er
  • Kjeks er godt sjokoladekjeks er enda bedre og dobbel sjokoladekjeks
  • Jeg synes baccalao er skikkelig godt men det er ikke
  • I dag deler jeg oppskrift p en skikkelig digg fetaostkrem
  • Juhu fisketaco p bloggen n Det er godt sunt og
  • I dag frister jeg med den italienske klassikeren scaloppine milanese
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Tilbake til toppen