Bakt breiflabb med rosmarin og hvitløk

Bakt-breiflabb-med-hvitløk-og-rosmarin

 

I morgen er det St. Hans aften, og dersom du har lyst på noe annet enn rømmegrøt, spekemat eller grillings i morgen, kan jeg absolutt anbefale fisk på tallerkenen. Breiflabb er virkelig en flott fisk. Rart å tenke på at dette har vært sett på som ufisk. Men fisken er nå rehabilitert og anses som en av de beste fiskene vi har. Det er i hvert fall fest i stova hjemme hos oss når denne fisken kommer på bordet. I dag fikk fisken følge med hvitløk og rosmarin. Smør og hvitvin i tillegg blir ikke feil. Rosmarin har en kraftig smak, men kler breiflabben veldig godt synes jeg. Er man for sjenerøs med denne urten kan imidlertid retten lett få en “såpesmak”, så vær derfor litt forsiktig med rosmarinen.  

Norske nypoteter har vært å få tak i i butikken en liten stund nå, og disse små lekkerbiskenene smaker deilig av forsommer og passer ypperlig som følge til fisken.

Dersom breiflabben stekes for mye blir den tørr og kjedelig. Her bakes fisken i ovnen ved nokså lav temperatur. Det gir god kontroll og et saftig sluttresultat.

 

2 personer

500 gr breiflabb
2 kvaster rosmarin
4 fedd hvitløk
1/2 dl hvitvin
50 gr smør
salt og hvit pepper

1 bunt asparges

400 gr. nypoteter
50 gr smør
2 ss finhakket persille

Rens breiflabben, del den i porsjonsstykker og strø den med salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form og strø med hvitløk og rosmarin. Legg smøret oppå fisken og hell hvitvinen i formen. Sett ovnen på 100 grader (varmluft), og bak fisken i 25-30 minutter. Kok potetene knapt møre. Hell av vannet og damp potetene møre. Ha smøret og persillen oppi gryten og la det surre til smøret har blitt nøttebrunt. Rens aspargesen og damp eller kok den i ca. 4 minutter.  Legg aspargesen på varme tallerkner med fisken oppå. Hell stekekraften over og legg på potetene.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.