Asiatisk svinefilet med asparges og sopp

Jeg synes svinefilet og asiatisk krydring passer ypperlig sammen. I dag fikk jeg lyst til å lage en variant med kejap manis, ingefær og hvitløk. Kejap manis, eller søt soyasaus som det også kalles, har en tykk konsistens og er temmelig søt fordi den er tilsatt rikelig med palmesukker. Det høye sukkerinnholdet gjør at kjøttet nesten blir glasert under stekingen.

Til kjøttet serverte jeg stekt sopp og asparges.

 

4 personer.

800 gr ytrefilet av svin
salt og pepper
1 fedd hvitløk
3 cm ingefær
3 ss kejap manis
2 dl vann
1 bundt grønns asparges
8 aromasopp

 

Begynn med å salte og pepre kjøttet. Finhakk hvitløk og ingefær og bland det med kejap manis og pensle kjøttet med blandingen. Sett ovnen på 180 grader. Stikk et steketermometer inn i midten av kjøttet og legg det i en ildfast form. Hell vannet i formen og sett den inn i varm ovn. Pensle gjerne kjøttet flere ganger under steking for å få en tykkere skorpe utenpå. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 65 grader. Ta kjøttet ut og legg aluminiumsfolie over. Hell stekekraften over i en liten kjele og hold den varm til servering. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter. Mens kjøttet hviler, klargjøres grønnsakene  og risen kokes. Skjær soppen i skiver og stek den i smør. Rens og skjær aspargesen i biter på ca. 3 cm. Forvell aspargesen i et par minutter. Hell av vannet og ha aspargesen i stekepannen sammen med soppen.

 

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.