Om Cecilies mat

Cecilie Ragner - lite

Hei, velkommen til min blogg og inn i mitt kjøkken. Jeg liker veldig godt å lage mat og er opptatt av alt som har med mat å gjøre. På bloggen min deler jeg oppskrifter på mat jeg lager. Siden det er flest hverdager, er det mest hverdagsmat å skrive om. Jeg er ikke så opptatt av kaker og desserter, så det er det nok langt mindre av enn på mange andre matblogger.

Vi er en helt vanlig familie med to voksne og to barn (Husbond, Tuppen (9 10 11 12 13 14 15 år), Lillemor (7 8 9 10 11 12 13 år) og jeg). De aller fleste oppskriftene er derfor beregnet på fire personer. Med to barn i huset blir ikke alle middagene nødvendigvis veldig ambisiøse – i hvert fall ikke til hverdags. Barn liker pølse og potetstappe, fiskepinner og tomatsuppe og derfor har vi det til middag av og til. MEN, de liker andre ting også, som blåskjell, oliven og røkelaks, og derfor har vi såkalt voksenmat til middag også.

Når jeg skal lage mat søker jeg inspirasjon mange steder. Det italienske kjøkkenet er en viktig inspirasjonskilde med sitt store fokus på gode råvarer og enkel tilberedning som lar råvarene skinne. Det thailandske kjøkkenet er også en inspirasjonskilde med sin utstrakte bruk av krydder og urter og vekt på balansen mellom de forskjellige smakselementene. Men jeg er også opptatt av norsk tradisjonsmat og bruk av norske råvarer. I bokhyllen min står det over hundre kokebøker som jeg ofte koser meg med å bla i, eller jeg surfer rundt på andre matblogger og matnettsteder og jeg hører på mange podcaster for å finne inspirasjon. Oppskriftene på bloggen er en herlig blanding av alt jeg synes er godt.

Jeg har en stor skepsis mot alle slags motedietter og trender. Skal man forholde seg til alt som står i avisene og på nettet er det lett å gå seg vill, og maten blir fort en fiende i stedet for en venn. Jeg er derimot tilhenger av et variert kosthold der man spiser litt av alt uten å overdrive, eller unngå noe helt for den saks skyld. For meg handler det om mengder, variasjon og balanse.

Jeg prøver å ha et sunt kosthold for meg og familien etter prinsippet om variasjon. Variasjonen består både i bruk av mange forskjellige råvarer og tilberedningsmetoder. Jeg planlegger ukens middager og på den måten synes jeg det er lettere å få til akkurat det.

Bloggen min er min egen kokebok, men samtidig er mitt håp at jeg kan spre litt matglede og inspirasjon slik at flere lager mat fordi de har lyst og ikke bare fordi de må. Mat er gøy og godt!


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.